Susiklosčiusią situaciją su Lietuvos komandomis ir galimas permainas šio sezono turnyro formate specialiai lygos interneto svetainei pakomentavo VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Kuščenka ir generalinis lygos direktorius Andrejus Širokovas.

„Paskutiniame VTB Vieningosios lygos tarybos posėdyje buvo priimtas nutarimas padidinti Lietuvos klubų skaičių iki penkių, tačiau LKL sprendimas jiems greičiausiai neleis žaisti mūsų turnyre, – sakė Sergejus Kuščenka. – Mes labai apgailestaujame, tačiau į šią situaciją belieka pažvelgti pagarbiai. Lietuvos krepšinis – svarbi VTB Vieningosios lygos projekto dalis, ir mes tikimės, kad ateityje mūsų bendradarbiavimas bus tęsiamas. Lyga liks atvira klubams, kurie vertina jos filosofiją. Dabar vyksta čempionato formato ir turnyro kalendoriaus koregavimo darbai. Neabejoju, kad nepaisant šių aplinkybių, 2014-2015 m. VTB Vieningosios lygos sezonas bus įdomus ir atkaklus“.

„Esu absoliučiai įsitikinęs, kad mes sugebėsime paversti lygą dar patrauklesniu turnyru, – pažymėjo Andrejus Širokovas. – Pradžioje mes išsiaiškinsime visus klausimus dėl Lietuvos klubų dalyvavimo. Gausime oficialius atsakymus iš klubų po visų LKL sprendimų. Nors kai kurie iš jų jau paviešinti žiniasklaidoje. Įsitikinęs: mes galime šią situaciją pakreipti taip, kad pagerinsime ir sportinę, ir finansinę ir organizacinę mūsų turnyro puses. Paskutiniame lygos tarybos posėdyje užvirė tikra diskusija dėl trijų naujų Lietuvos klubų priėmimo. Galų gale „už“ balsavo 11 žmonių, o „prieš“ – 9, vienas susilaikė. Ir jau tada Rygos VEF atstovai siūlė 14 arba 16 komandų čempionatą be padalijimo į grupes. Šis pasiūlymas buvo rimtai aptarinėjamas. Galiu pasakyti, kad dabar šis sprendimas turi daugumos klubų palaikymą. Tačiau skubotų sprendimų nepriimsime.

Tame pačiame posėdyje buvo nuspręsta, kad, reikalui esant, mes galime priimti sprendimus nuotoliniu būdu. Dėl šios priežasties VTB Vieningosios lygos klubams artimiausiomis dienomis pasiūlysime atsiųsti savo variantus dėl turnyro formato ir struktūros ir dar kartą išanalizuosime galimybę rengti čempionatą be padalijimo į grupes – su 14 arba 16 komandų. Tokiu būdu ateinančios savaitės viduryje galutinai apsispręsime dėl 2014-2015 m. VTB Vieningosios lygos čempionato formato. Tuo labiau, kad kalendorius yra parengtas visiems įmanomiems variantams. Jokios tragedijos šioje situacijoje nematau. Netgi priešingai – manau, kad mes sugebėsime turnyrą padaryti dar patrauklesnį visais aspektais. Be to, pažymėsiu, kad lygos durys lieka atvertos visiems Rytų Europos klubams“.

Penktadienį vykusiame LKL klubų vadovybės posėdyje oficialiai apie pasitraukimą iš VTB Vieningosios krepšinio lygos pranešė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubų vadovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)