Dėl esminių pokyčių klubo vadovybėje „Nevėžio“ komandai sudėties komplektacijos darbai gerokai užtruko. Tačiau trenerio V. Sirvydžio teigimu, tik laiko klausimas, kada visiškai sukomplektuota ekipa pradės demonstruoti gražų akiai ir kokybišką krepšinį.

V. Sirvydis pasidalino mintimis apie „Nevėžio“ komandos amerikiečius, žaidimo braižą, būsimus lyderius, vidurio puolėjo paieškas ir tikslus artėjančiam sezonui.

– Treneri, kokios mintys apie komandos pasirengimą?

– Pasirengimas galbūt nebuvo toks, koks turėtų būti. Keletą savaičių pavėlavome su pasirengimo pradžia ir komandos surinkimu. Visos ekipos praktiškai buvo susikomplektavusios, visi žaidėjai – pasirašę kontraktus, todėl buvo be galo sunku surasti tokių krepšininkų, kokių mums reikia. Ieškojome lietuvių, tačiau vėliau buvome priversti ieškotis pagalbos iš kitų šalių.
 
Į peržiūrą buvome pasikvietę du rusus (Aleksandrą Zvarykiną ir Vladislavą Lotarevą – red.), tačiau žmonės atvažiavo nepasiruošę ir mes tiesiog negalėjome laukti. Krepšininkai į mūsų klubą turi atvykti jau pasiruošę visavertiškai, vasarą nemiegoję. Vėliau atvažiavo Jasonas Davisas, kuris buvo lyg ir geros sportinės formos, tačiau neatitiko to, ko aš noriu. Žmogus per daug blaškėsi, galbūt iš per didelio noro. Jis komandai netiko.

– Kokia yra jūsų žaidimo vizija?

– Akcentas yra gynyba: pagalba gynyboje ir rotacijos. Žiūriu, kaip žaidėjai supranta gynybą, kiek kuris yra pasirengęs atiduoti savęs. Reikia, kad krepšininkai gindamiesi vieni kitiems padėtų. Bendrai, stengsimės gintis kietai, sėkmingai kovoti dėl kamuolių, nors mums dar trūksta vieno aukšto žmogaus, tuomet greitai užpulti, žaisti tolimais metimais.

– Tai greitas puolimas ir bus komandos variklis?

Taip. Komanda yra jauna, įžaidėjai amerikiečiai – labai jauni, todėl tai bus mūsų geriausias ginklas prieš varžovus.

– Kokį įspūdį palieka amerikiečiai?

– Jiems nėra lengva persiorientuoti iš amerikietiško žaidimo stiliaus į europietišką. Kai kuriems krepšininkams tai trunka ne vienerius metus. Mūsų amerikiečiai tikrai yra veržlūs, protingi žaidėjai. Roderickas yra labiau atakuojančio braižo krepšininkas, o Markusas, nors ir sugeba sėkmingai atakuoti krepšį, yra labiau juodadarbis, kuris padeda visai komandai aikštelėje. Tokių žmonių labai reikia.

– Amerikiečiai – numanomi komandos lyderiai?

– Nenorėčiau nieko spėlioti. Daug priklausys nuo Andriaus Aleksandrovo, kurį neseniai pasikvietėme į komandą. Iš jo tikiuosi tikrai daug, galbūt net komandos lyderio vaidmens. Taip pat manau, kad jis, kartu su patyrusiu Vaidotu Volkumi, padės tiems jaunesniems žaidėjams. Manau, kad lyderiais bus keli krepšininkai. Kai yra vienas lyderis, jį sustabdyti lengviau nei kelis. Komanda tokiu atveju žaidžia visai kitokį krepšinį.

– Kokio vaidmens tikitės iš Armino Kelmelio ir Medo Kuprijanovo?

– Jiems tiesiog reikia mokytis. Žinoma, Arminas jau yra ragavęs LKL lygio krepšinio, tad tiesiog reikia daug dirbti, norėti suprasti, ko yra reikalaujama, ką reikia atlikti. Niekas iš jų daug kol kas nesitiki. Jie yra ateities žaidėjai. Manau, kad šie vaikinai turi tikrai neblogas sąlygas tobulėti.

– Šiuo metu opiausia problema – vidurio puolėjas?

– Taip. Reikalingas vidurio puolėjas. Ieškome to žmogaus. Norisi, kad būtų lietuvis, nes kuo daugiau lietuvių, tuo lengviau komandai.

– Kokios stipriosios komandos pusės?

– Greitas puolimas ir tritaškiai metimai. Aš pats savo karjeroje esu žaidęs atakuojantį krepšinį. Jeigu tas krepšinis bus toks, kokio aš noriu, tai esu tikras, kad rezultatai bus tikrai neblogi. Nors dar anksti prognozuoti, tačiau LKL sezonas vyks keturių ratų sistema, įsižaisime ir viskas bus gerai.

– Kokie tikslai keliami komandai artėjančiam sezonui?

– Mūsų tikslas – patekti į LKL atkrintamas varžybas. Tačiau dėl vėlyvos komplektacijos, pati pradžia bus tikrai nelengva. Žiūrėsime, kaip seksis įsivažiuoti. Niekas neapsaugo nuo traumų ar kitokių problemų.

Mūsų tikslas yra rodyti gerą krepšinį. Labai daug priklausys nuo mūsų visų indėlio: trenerių, žaidėjų, klubo ir viso Kėdainių miesto. Galiu garantuoti, kad šioje komandoje visi atiduos paskutines jėgas. Esame ne kartą kalbėję su žaidėjais, visi krepšininkai – labai rimtai nusiteikę. Čia surinkti vaikinai, kurie nori kažko siekti arba kažką įrodyti. Jie visi yra alkani.

Pavyzdžiui, V. Volkus jokiame klube nežaidė nuo praėjusio sezono vidurio, A. Aleksandrovas žaidė Kauno mėgėjų lygoje. Šiems žaidėjams tai yra šansas sugrįžti į didįjį krepšinį. Tas pats Šarūnas Kulevičius eilę metų sėdėjo ant suolo, tad jis turi ką įrodyti. Tuo tarpu amerikiečiams tai – puiki proga parodyti Europos krepšiniui, ko jie verti. Komanda surinkta iš tikrai norinčių dirbti žaidėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)