Sostinės ekipa svečius iš Kauno priims „Siemens“ arenoje. „Lietuvos rytas“ turės progą pasiekti revanšą už praėjusio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį, kuomet triumfavęs „Žalgiris“ vilniečius paliko be LKL finalo.

Kol „Lietuvos ryto“ ekipa ramiai ruošiasi akistatai, „Žalgiris“ sprendžia kitus uždavinius: dėl lėktuvo gedimo kauniečiai tik penktadienio rytą išskrido į Madridą (Ispanija), kur tą pačią dieną žais Eurolygos rungtynes su vietos „Real“. Namo Lietuvos čempionai grįš šeštadienį, o jau kitą dieną jų lauks mūšis su „Lietuvos rytu“.

„Rungtynės – labai svarbios, nors reguliariame sezone jų dar ir daug likę. Vis tiek tai yra išskirtinis mačas. Nors po praėjusio sezono komandoje liko nedaug žaidėjų, visi nori pasiekti revanšą. Žmonių nereikia papildomai nuteikinėti. Ir tas pats „Žalgiris“, kuomet susitinka su „Lietuvos rytu“, būna visai kitokia komanda. Bus sunkios rungtynės, bet reikia laimėti“, – penktadienį po komandos treniruotės kalbėjo V. Šeškus.

Žodžių į vatą nevyniojantis treneris atvirai atsakė į klausimus apie konkurentų pajėgumą, Vilniaus sirgalius, „Lietuvos ryto“ legionierius ir simpatijas, kurias kadaise jautė „Žalgiriui“.

– Sudėtingas „Žalgirio“ tvarkaraštis suteikia pranašumą jūsų komandai? – paklausėme V. Šeškaus

– Iš vienos pusės – taip. Bet mums galvoti apie tai nereikia. Kartais poveikis būna atvirkštinis – komanda, kuri yra sunkioje padėtyje, labiau susitelkia. „Žalgiriui“ bus tikrai sunku vos grįžus iš Madrido vėl žaisti, bet mums tai reikia užmiršti, galvoti apie save.

– Sekmadienį „Siemens“ arenoje, kurioje šiame sezone beveik nerungtyniausite, nesijausite kaip svečiai?

– Turėsime ten tris treniruotes. Bet po trečiadienio rungtynių su Belgrado „Partizan“ galvoje šmėstelėjo mintis, kad geriau būtų ir su „Žalgiriu“ žaisti „Lietuvos ryto“ arenoje. Ji tikrai būtų pilnutėlė, palaikymas būtų nerealus. Ir, žinoma, vilniečiai išpirktų visus bilietus, o „Žalgirio“ fanams nebeliktų (juokiasi – DELFI).

Svarbiausia, kad žmonių būtų daug. Kiekviena proga kviečiame juos. Labai noriu, kad vilniečiai pradėtų mus palaikyti, nes atrodo, kad jie dabar gana pasyvūs. Niekam nereikia aiškinti, kad žiūrovai – šeštas žaidėjas bet kuriai komandai.

– Mače su „Partizan“ vėl nepanaudojote legionierių Billy Barono ir Kirilo Natiažkos. Ketinate tai daryti sekmadienį?

– Net nežinau, ką pasakyti. Bandyti reikia, bet tai priklauso nuo situacijos. Rungtynėse su „Partizan“ nesinorėjo rizikuoti. Su kuo bežaidėme, išleidus Kirilą turėdavome blogas atkarpas. Nežinau, sutapimai tai ar ne. Bet atsirado baimė, kurią turi išgydyti tik laikas. O kas liečia Billy – bandysime. Manau, jis turi padėti komandai, reikia duoti žmogui šansų.

– Trečiadienį, kalbant vaizdžiai, nuėmėte skalpą „Partizan“ strategui Duško Vujoševičiui. Kuris iš tokių pergalės trofėjų jums pats brangiausias?

– Labai jaudinausi prieš tą mačą – kokia bebūtų ta komanda šiuo metu, tai yra „Partizan“, klubas su istorija ir titulais. Net keista, kad rungtynės buvo gana lengvos. Aišku, malonu laimėti prieš tokius trenerius.

– Lyginant „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ sudėtis, kur įžvelgiate pranašumų?

– Mūsų pranašumas turėtų būti laisvas žaidimas ir tritaškininkų artilerija. Mūsų visi žmonės pataiko, o prieš tokią komandą sunku žaisti. „Žalgiris“ turi Darių Songailą, Robertą Javtoką, Paulių Jankūną, todėl jų priekinė linija šiek tiek stipresnė. Bet tai – ne naujiena.

– Jamesas Andersonas jums kelia didelį rūpestį?

– Tai yra žaidėjas, kuris bet kada gali iššauti, sumesti šešis ar septynis tritaškius. Akcentuosime gynybą prieš jį, bet „Žalgiris“ turi ir Artūrą Milaknį, kuris gali mesti iš toli. Viską pamatysime sekmadienį.

– Anksčiau žiūrėdamas rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ iš šono palaikydavote kurią nors komandą?

– „Žalgiris“ būdavo santykinai arčiau širdies, bet kai vaikas perėjo į „Lietuvos rytą“ (Edvinas Šeškus – DELFI), pusiausvyra išsilygino. O už ką sergu dabar, sakyti turbūt nereikia (juokiasi – DELFI).

– Ką sakydavote žaidėjams prieš dvikovas su „Žalgiriu“ tuomet, kai treniravote „Prienus“?

– Sakydavau: jeigu tik būsi laisvas – mesk. Mano nuomone, žaidžiant prieš stipresnę komandą reikia išnaudoti kiekvieną momentą, kai esi nedengiamas. Geriau išmesti metimą, nei daryti klaidas. Kažką panašaus kalbėsiu ir dabar.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)