„Kokie buvo pernai, tokie patys ir šiemet. Manau, kad per visą LKL istoriją nebuvo nė karto, kad „Lietuvos ryto“ komanda norėdavo užimti tik antrą vietą. Tikslas vienas - čempionų titulas“, – sakė strategas.

Krepšinio specialistas pasidžiaugė, kad pasiruošimo laikotarpiu buvo įgyvendinta nemažai planų, o paskutinės detalės į žaidimą bus įdiegtos jau sezono metu.

„Buvo sudarytos geros sąlygos tiek Druskininkuose, tiek Palangoje. Galbūt šiek tiek stigo vėliau prisijungusių žaidėjų. Vasarą mūsų komandą papildė du amerikiečiai, kurie pirmą kartą rungtyniaus Europoje. Vidurio puolėjas Kirilas Natiažko atvyko turėdamas antsvorio, o su Travisu Leslie buvo mažiausiai problemų, nes jis jau buvo žaidęs Šiauliuose. Žinoma, papildoma savaitė būtų labai gerai, tačiau yra kaip yra. Manau, sezono eigoje tobulinsime savo žaidimą ir eisime į priekį.“

V. Šeškus išskyrė gynybos svarbą ir tikino, kad drąsins „Lietuvos ryto“ žaidėjus atakuoti krepšį, jei priešininkai suteiks papildomos laisvės.

„Mūsų žaidimas priklausys nuo varžovų. Manau, turėsime remtis dideliu aktyvumu gynyboje ir puolime. Sakydavau, kad žaidime bus ir Prienų elementų – laisvam žmogui reikia mesti į krepšį. Bandysime žaisti laisvą krepšinį su improvizacija. O gynyboje turėsime vienam kitam pagelbėti, judėti aikštėje. Juk apsigynus pasidarys lengviau ir pulti“, – sakė treneris.

Būsimi varžovai iš Alytaus pirmose LKL rungtynėse vos nepateikė staigmenos, kai išvykoje ketvirtame kėlinyje 72:82 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“. Svečiams nepasisekė išlaikyti trečiame ketvirtyje susikrautos 13 taškų persvaros.

Dzūkija“ viena pirmų susirinko į treniruotes, daug sportavo. Pagal video galima spręsti, kad Alytaus ekipos žaidimas yra gerai sureguliuotas, komandoje vyrauja drausmė. Manau, kad bent išvykoje su jais reikės rimtai žaisti. Turėsime kautis iš visų jėgų, negalės būti jokio atsipalaidavimo“, – kalbėjo V. Šeškus.

Šios savaitės pradžioje prie ekipos treniruočių prisijungė ir pasaulio čempionate Ispanijoje dalyvavęs įžaidėjas Adas Juškevičius.

„Jis po truputį įsilieja į komandą, dalyvavo keliose treniruotėse. Šlifuojame tam tikrus Lietuvos rinktinės derinius, jie Adui nėra sudėtingi. Kita vertus, dar reikia laiko, kad jis priprastų prie komandos“, – sakė strategas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją