Po aštuonių turų Virginijaus Šeškaus auklėtiniai pirmą grupės poziciją dalinasi būtent su Bandirmos „Banvit“ ekipa (6 pergalės ir 2 pralaimėjimai).

Patyrus nesėkmes Turkijoje ir paskutinio turo dvikovoje Vilniuje prieš Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis), teoriškai vilniečius gali aplenkti ne tik „Krasnyj Oktiabr“ (5/3), bet ir Ploješčio „CSU Asesoft“ (Rumunija, 4/4) klubai.

Pirmo rato rungtynėse namuose „Lietuvos rytas“ kiek netikėtai pranoko „Banvit“ 92:80, bet ne vieną garsų krepšininką savo sudėtyje turintys turkai dusyk iš eilės pralaimėti tam pačiam priešininkui nėra pratę. Sekmadienį Turkijos pirmenybėse savo galią jie pademonstravo geriausiai besiginančiai Eurolygos komandai Stambulo „Anadolu Efes“, nugalėję 76:74.

„Vakar žiūrėjau, kaip jie žaidė su „Anadolu Efes“. Komanda – tikrai aukšto lygio, ir artėjant Naujiesiems metams, įgauna optimalią formą. Su jais tikrai bus sunku. Aišku, labai gaila, kad namuose pralaimėjome „Krasnyj Oktiabr“. Jei būtume laimėję, Bandirmoje jaustumėmės laisviau. Bet stengsimės kovoti. Vietą kitame etape jau turime, todėl didelės įtampos neturėtų būti“, – svarstė V. Šeškus.

Su komanda į Turkiją keliaus ir virusą pasigavęs Travisas Leslie, kuris praleido sekmadienio akistatą su „Prienais“ (91:61), o pirmadienį dar negalėjo treniruotis visa jėga. Tuo tarpu Paulius Dambrauskas gydosi kojos piršto traumą.

– Jums didelis skirtumas, kurią vietą grupėje užimti? Blogiausiu atveju, dabar „Lietuvos rytas“ dar gali nusileisti iki ketvirtos pozicijos. – paklausėme V. Šeškaus

– Manau, į ketvirtą tikrai nesileisime. Bet ir trečia vieta mums būtų nekoks rezultatas. Jau esu sakęs, kad mus tenkintų pirma arba antra vietos, ir stengsimės jas užimti.

– „Banvit“ strategas Zoranas Lukičius sakė, kad „Lietuvos rytui“ bus sunku žaisti aukštesniame lygyje, nes neturite galingos priekinės linijos.

Taip, manau, tuose žodžiuose yra teisybės. Visi mato, kad ūgiu mes nusileidžiame visiems. Pavyzdžiui, lengvuoju krašto puolėju mūsų ekipoje žaidžia 193 cm ūgio T. Leslie, o varžovų gretose būna dvimetriniai krepšininkai. Nėra lengva. Jei tik priešininkai geriau paanalizuoja mūsų žaidimą, mums tikrai kyla problemų. Todėl vis stengiamės kažką keisti, sugalvoti. Labai daug kas priklauso nuo nusiteikimo. Kartais meistriškumo trūkumą reikia kompensuoti noru, užsidegimu.

– Mike'as Moseris, kuris sekmadienį į „Prienų“ krepšį įmetė 20 taškų, lyg ir sufleruoja, kad galėtų žaisti daugiau?

– Tokių rungtynių turi būti ne vienos, kad žaidėjas įrodytų treneriui, ką sugeba. Ir ne su Panevėžio „Lietkabeliu“ arba „Prienais“. Aišku, gerai ir tai, bet norėtųsi daugiau stabilumo. Jeigu atsarginiai krepšininkai sužaidžia sėkmingai, mums daug lengviau. Kalbamės apie tai, leidžiame M. Moseriui ar Billy Baronui mesti tritaškius, nes tai – pagrindinis jų ginklas. Tokių problemų kaip sezono pradžioje su užsieniečiais dabar nebėra. Ir man buvo sunku, bet dabar, regis, viskas apsimalė, susimalė, ir viskas priklauso tik nuo jų pačių.

– Ir Antanas Kavaliauskas vakar tritaškį įmetė. Kodėl jis to nedaro dažniau?

– Aš jam sakau, kad jis turi mesti. Bent vieną tritaškį – jeigu jį pataiko, tada gali ir antrą bandyti. Šiandien treniruotėje žaidėme žaidimą, kuri pora pataikys daugiau tritaškių – jis su Martynu Gecevičiumi prieš visus laimėjo. Manau, dabar tikrai liepsiu jam po vieną per rungtynes būtinai mesti (juokiasi – DELFI).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)