Finale „Utenos“ lauks Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkės, kurios serijoje 2:0 pranoko Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipą. Uteniškės šį sezoną su marijampolietėmis kovojo penkis sykius ir keturis kartus laimėjo, įskaitant Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalą.

„Fortūna” ir „Aistės-LSU-Paradis“ kausis dėl bronzos medalių.

Skirtingai nei pirmojoje pusfinalio dvikovoje, šį kartą mačą galingai praėjo „Utenos“ komanda, kuri prabėgus 6 minutėms jau turėjo dviženklį pranašumą – 14:4. „Fortūna“ toliau sunkiai rinko taškus, o tai leido viešnioms dar labiau atitrūkti bei po pirmųjų dešimties žaidimo minučių pirmauti 21:8.

Antrajame ketvirtyje „Utena“ neketino mažinti apsukų. Priešingai, LKF taurės savininkės taip pat sėkmingai darbavosi gynyboje ir vėl į savąjį krepšį praleido vos 8 taškus, o įmetė 17 ir įpusėjus rungtynėms buvo toli priekyje – 38:16.

Po didžiosios pertraukos „Utena“ neketino atsipalaiduoti. Maksimali koncentracija tiek puolime, tiek gynyboje padėjo viešnioms padidinti persvarą, kuri po trijų ketvirčių siekė net 34 taškus – 63:29. Paskutinės dešimt žaidimo minučių tebuvo formalumas, o finalinė mačo sirena paskelbė, kad „Utena“ keliauja į LMKL finalą.

„Fortūna“: Monika Grigalauskytė 12, Roberta Mizgerytė 8 taškai (8 atk. kam.).

„Utena“: Kristina Alminaitė 18, Hollie Mershon 16, Eglė Šulčiūtė 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)