„Tikiuosi, čempionato pabaigoje turėsime naujus čempionus“, – ant Ungurio ežero kranto susirinkusiems svečiams palinkėjo R. Milašius.

Nugalėtojų titulą ginsiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neabejotinai turi kitokių norų, bet pirmadienio vakarą pajėgiausių šalies krepšinio klubų atstovai nemėgino varžytis tarpusavyje.

Kartu su LKL įkūrėju ir pirmuoju prezidentu Šarūnu Marčiulioniu, Seimo vicepirmininku Vydu Gedvilu, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku bei kitais svečiais jie simboliškai atidarė 22-ą LKL sezoną.

Iki šiol lyga iškilmes rengdavo tik kovoms aikštėje nurimus, tad komentuodami pradėtą naują tradiciją, klubų vadovai juokavo, kad pinigų šiemet prizams tikrai neturėtų pritrūkti.

Prabangiai atrodo ir 16 kg sverianti nauja čempionų taurė, sukomponuota iš paauksuoto pagrindo ir apdirbto gintaro sluoksniu apgaubto kamuolio.

„Kiek kainavo? Nenoriu sakyti konkrečios sumos – dešimtis tūkstančių“, – teigė R. Milašius.

Anot jo, lyginant su praėjusiu sezonu, LKL kišenė pagilėjo trigubai. Tiesa, skaičių lygos prezidentas neatskleidė, paaiškinęs, kad biudžetas dar nėra galutinai suformuotas.

Vis dėlto toli gražu ne kiekvienas LKL klubas gali džiaugtis pasitaisiusia finansine situacija, o daliai tenka sukti galvas, kaip padengti iš paskos besivelkančias skolas. R. Milašiaus teigimu, pastarųjų yra mažuma.

„Didesnė dalis klubų turi tik mažytes skolas arba visai jų neturi. Visi žino, kas labiausiai skolingi: „Žalgiris“, Kėdainių „Nevėžis“. Bet pastarojo klubo skola nėra tokia jau didelė: kaip rodo buhalterinė ataskaita – apie 400 tūkst. litų. Dalis pinigų žaidėjams jau atseikėta, dėl likusių sudaromi skolų išmokėjimo grafikai, kuriuos jie pateiks ir lygai. Vilniaus „Lietuvos rytas“? Jie irgi tvarkosi, likusi tik paskola, praeityje paimta iš „Snoro“ banko. O su žaidėjais ir kitais paslaugų teikėjais jie šiais metais atsiskaito laiku“, – DELFI dėstė LKL vadovas.

Primename, kad šiame sezone LKL varžysis vienuolika klubų: „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, „Lietuvos rytas“, „Prienai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, Panevėžio „Lietkabelis“, „Šiauliai“, „Nevėžis“, AlytausDzūkija“ ir naujokai „Mažeikiai“.

LKL reguliarus sezonas prasidės trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)