Finalo rungtynėse M. Reminas negailėjo trakiečių – įmetė 20 taškų ir palaidojo „Trakų“ viltis tapti čempionais. Tačiau kitą sezoną rezultatyvus atakuojantis gynėjas baugins ne „Trakus“, o jų varžovus.

NKL rungtyniaudamas vidutiniškai po 32 minutes praėjusį sezoną M. Reminas rinkdavo po 13,9 taško (48 proc. dvitaškiai, 37 proc. tritaškiai, 80 proc. baudos), atkovodavo po 3,5 ir perimdavo po 1,4 kamuolio ir atlikdavo po 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Atkrintamose varžybose jo vidurkis siekė po 18 taškų, po 4,2 atkovoto kamuolio ir po 4 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

„Trakų“ aistruoliams M. Reminas turėjo įsiminti ne tik dėl finalo. Pirmose sezone rungtynėse į trakiečių krepšį gynėjas įmetė 19, o antrame rate – net 25 taškus.

Praeityje M. Reminas atstovavo AlytausDzūkijai“, Palangos „Nagliui“ ir Vilniaus „Sakalams“.

Mindaugas man buvo labai reikalingas žaidėjas. Jis iš dabartinių krepšininkų yra labiausiai patyręs, žaidęs ir LKL. Beje, jis – mūsų skriaudikų, todėl mūsų pusėje toks žaidėjas reikalingas“, – šypsojosi „Trakų“ treneris Andrius Šležas. – Mindaugas gerai žaidžia du prieš du, yra veržlus, aštrus žaidėjas, gerai atmeta kamuolį. Esu patenkintas.“

„Džiaugiuosi, kad pagaliau susiradau komandą ir gavau, ko noriu. Atvykstu į klubą, kuris kelia ambicingus tikslus. Man tai svarbu“, – kktrakai.lt sakė M. Reminas.

– Praėjusį sezoną pats finale su „Mažeikių“ ekipa palaidojai „Trakus“. Nekeista?

– Draugai pasijuokė, bet toks yra krepšinis (šypsosi). Vieną dieną priešas, kitą – draugas.

– Nors tau tik 28-eri, esi vyriausias žaidėjas komandoje. Jausi didesnę atsakomybę?

– Jau vyriausias?! (Juokiasi) Manau, lengvai rasime bendrą kalbą. Yra tekę žaisti su keliais trakiečiais. Pavyzdžiui, Alytaus „Dzūkijoje“ Tomas Lekūnas buvo komandos draugas. Radome bendrą kalbą, todėl manau, kad ir „Trakuose“ nekils jokių problemų. Juk sieksime bendro tikslo.

– Tapai NKL čempionu, buvai vienas lyderių. Kodėl nepavyko užkopti į LKL?

– Nepavyko susitarti dėl visų finansinių dalykų. Nežinau, kodėl viskas taip užsitęsė. Norėjosi patekti į LKL, tačiau nepavyko. Bet esu patenkintas. Norėjau žaisti arčiau namų, vis dėlto aš – po vedybų, nesinori blaškytis.

– Galbūt realu artėjantį sezoną į LKL įžengti su „Trakais“?

– Tikiuosi. Bet, be abejo, galimybės realios. Tačiau viskas pasirodys sezono pabaigoje. Aš ne iš tų, kurie daug šneka ir žada. Dažniausiai kas šneka, tas nepadaro. O man patinka tyliai ramiai dirbti savo darbą ir siekti tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)