18 taškų ir 17 atkovotų kamuolių – taip NBA atkintamosiose debiutavęs J. Valančiūnas prieš antradienio mūšį yra nusiteikęs dar ryžtingiau. Duodamas interviu vietos žiniasklaidai lietuvis žadėjo sumažinti savo klaidų skaičių, taikliau atakuoti krepšį ir galingai kovoti po lenta.

„Atkrintamosiose varžybose turime daugiau laiko pasiruošti kitoms rungtynėms nei reguliariajame sezone. Manau, tai tik į gera. Kartais gerai turėti laiko viską apgalvoti. Tai bus visai naujas mačas. Mes mėginsime pakeisti žaidimo planą ir gynybos sistemą bei žaisti geriau“, – trijų dienų pertraukos naudą pabrėžė jis.

Komentuodamas savo žaidimą JV teigė, kad turi pasistengti dar labiau.

„Turiu išlikti agresyvus, greitai bėgioti ir grumtis dėl atšokusių kamuolių puolime bei gynyboje. Būtent tai aš galiu. Pirmoje dvikovoje pramečiau nemažai tokių metimų, kuriuos dažniausiai pataikau. Šias porą dienų dirbau ties tuos ir tikiuosi, kad antradienį juos pataikysiu.

Padariau 6 klaidas ir turėsiu šį skaičių sumažinti. Kamuolys tiesiog slydo iš rankų. Galbūt šiek tiek per daug jaudinausi... Tai – ilga serija. Taip, pralaimėjome pirmas rungtynes, tačiau dar liko daug jų. Tiesiog turime iš naujo susitelkti ir laimėti“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės „centras“.

Tuo metu paklaustas apie netrukus jau 38-tą gimtadienį švęsiantį savo tiesioginį oponentą Keviną Garnettą, lietuvis vėl nepraleido progos pajuokauti.

„Jis tas pats Kevinas Garnettas, kuris buvo ir reguliariajame sezone. Ar jis kalba daugiau? Ne, nežinau, aš juk nesuprantu angliškai. Jo pavardė labai garsi, taigi teko apie jį šį tą girdėti, kai buvau jaunas“, – šyptelėjo J. Valančiūnas.

Lietuvis taip pat gyrė Toronto fanus, kuriuos įvardijo kaip geriausią kada nors turėtą palaikymą. Beje, pirmame mače net ir į „Air Canada Center“ areną nepatekę „Raptors“ fanai tiesiog šėlo po sėkmingų J. Valančiūno epizodų, kuriuos stebėjo per lauko ekranus.

Ch. Barkley tiki „Raptors“, bet vėl neištarė lietuvio pavardės

Puikus 21-erių metų J. Valančiūno žaidimas ir toliau verčia laužyti liežuvius. Ypač čia sunkiai sekasi NBA legendai Charlesui Barkley.

Žymusis TNT laidos „Inside the NBA“ ekspertas jau kelintą kartą gerokai iškraipė lietuvio pavardę. Tiesa, Ch. Barkley nustebino daugelį pareiškęs, kad jis vis dar tiki, kad „Raptors“ eliminuos „Nets“ ekipą ir antrame rate net mes rimtą iššūkį dukart iš eilės lygos čempionams Majamio „Heat“ vyrams.

„Dar prieš prasidedant serijai pasirinkau „Raptors“ ir neketinu keisti savo nuomonės. Žiūrint realistiškai, jie turi kur kas geresnius šansus įveikti „Heat“ nei kad „Nets“. Žinoma, „Raptors“ turi pagerinti žaidimą, nes mano vyrukas DeMaras DeRozanas nežaidė gerai, Va-Va-Valačiūnas ar kaip jis ten, Kyle'as Lowry – taip pat. Manau, jie buvo pernelyg nervingi“, – tvirtino Ch. Barkley.

DELFI primena, kad antro „Raptors“ ir „Nets“ mačo pradžia – naktį iš antradienio į trečiadienį, 2 val. 30 min. (Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)