Įspūdingai atakavęs lietuvis prametė pirmą savo dvitaškį, tačiau vėliau pataikė visus 14-a iš eilės kitų mestų ir buvo netoli to, kad patektų į NBA istorijos metraščius.

Deja, iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti pusantros minutės treneris Dwane'as Casey nusprendė pakeisti J. Valančiūną, nors jis ką tik buvo persvėręs rezultatą „Raptors“ naudai (106:105). Kaip parodė tolesni įvykiai, šis manevras nepasiteisino ir torontiečiai suklupo penktą kartą per paskutinius šešis mačus.

Pačioje susitikimo pabaigoje Kyle'as Lowry dar galėjo išplėšti pratęsimą, bet vidury aikštės prarado kamuolį, taip atimdamas iš saviškių šansą išsigelbėti, o iš J. Valančiūno – progą grįžti į aikštę ir pratęsti savo rekordinį pasirodymą.

Iki visų laikų NBA rekordo – 18 taiklių metimų iš eilės per rungtynes, priklausančio W. Chamberlanui, JV pritrūko keturių dvitaškių, kuriuos jis per pratęsimą gal dar ir būtų galėjęs pridėti.

Šiam apkerpėjusiam lygos rekordui – jau kone pusę amžiaus. Galijotu vadintas 216 cm ūgio milžinas tokį fenomenalų pataikymą užfiksavo dar 1967 m. vasario 24 d. mače tarp Filadelfijos „76ers“ ir Baltimorės „Bullets“ (149:118). Tiesa, Wiltas tą vakarą realizavo tik 6 baudas iš 14-os, bet kituose mačuose savo taiklių metimų iš žaidimo seriją pratęsė net iki 35-ių!

Prie W. Chamberlaino 2007 sausio 27 d. buvo priartėjęs ir tuo metu Niujorko „Knicks“ klubui atstovavęs snaiperis Jamalas Crawfordas, kuris per dvikovą su Majamio „Heat“ (116:96) pelnė 52 taškus (12/20 dvitaškiai, 8/10 tritaškiai, 4/4 baudos), o nuo pirmo kėlinio pabaigos iki trečio ketvirčio galo pataikė visus 16 iš žaidimo atliktų metimų – 8 dvitaškius ir 8 tritaškius. Prieš įsimėčiusį varžovą nieko negalėjo padaryti net ir kibia gynyba garsėjantis Dwyane'as Wade'as.

Daugiau panašių taikliarankių žaidėjų pasirodymų per paskutinius dešimtmečius nebuvo. O štai visų laikų NBA antirekordas priklauso Šarūno Marčiulionio komandos draugui Timui Hardaway'ui, kuris 1991 m. gruodžio 27 d. Mineapolyje prametė visus 17 metimų iš žaidimo (0/15 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), nors Oklando „Golden State Warriors“ ir laimėjo 106:102 (Marčelos sąskaitoje – 16 taškų).

31 tašką įmetusį ir 12 kamuolių atkovojusį Joną Valančiūną po akistatos su „Pistons“ gyrė ne tik D. Casey, bet ir varžovų strategas Stanas Van Gundy.

„Jis pataikė 14 metimų iš 15-os ir traiškė mus. Tam nebuvome pasiruošę“, – pareiškė jis.

„Jam buvo puiki naktis. Jonas nenustojo lįsti į baudos aikštelę ir atliko puikų darbą puolime. Net sunku nusakyti, kaip gerai jis žaidė. Žinoma, jo pasirodymas būtų dar įspūdingesnis, jei būtume laimėję, bet jis tikrai kovojo pagirtinai su dviem pajėgiais varžovų aukštaūgiais“, – sakė D. Casey.

Pats JV buvo daug kuklesnis ir krimtosi dėl išslydusios pergalės.

„Jaučiuosi prastai, nes pralaimėjome. Pirmavome prieš juos, bet jie sugebėjo atsigauti ir mus sustabdyti. Blogos rungtynės“, – nukirto jis.

Fanai sveikina Wiltą Chamberlainą per rungtynes su Niujorko „Knickerbockers“ pelnius 100 taškų (1962 m. kovo 2 d.)

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)