195 cm ūgio puolėjas į Suvalkijos sostinę atvyksta iš Molėtų „Ežerūno-Kario“ komandos, su kuria praėjusiame sezone pasiekė Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalą.

Vienas naudingiausių lygos krepšininkų per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 17,6 taško, atkovodavo po 5,7 kamuolio ir atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo. Finalo ketverto metu 28-erių metų rokiškietis liko komandos lyderiu, pusfinalyje ir finale pelnė atitinkamai po 18 ir 21 tašką.

Iš Rokiškio kilęs G. Matulis praeityje net šešis sezonus vilkėjo Utenos „Juventus“ klubo marškinėlius, su kuriuo 2011 metais triumfavo Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės turnyre.

Komandos naujokas atvirauja, kad nepaisant solidaus pasirodymo Molėtų ekipoje, „Sūduvos-Mantingos“ gretose jis tikisi pasiekti dar geresnius rezultatus.

- Kokios priežastys tave paskatino persikelti į Marijampolę?

- Klubas pasiūlė labai geras sąlygas, kurios atitiko mano lūkesčius ir dėl visko susitarėme. Taip pat kalbėjausi su nauju komandos treneriu, man patiko jo vizija. Taip pat noriu pirkti automobilį, todėl Marijampolė suviliojo dideliu savo turgumi (juokiasi).

- Kokią nuomonę susidarei apie trenerį Marių Kiltinavičių po jūsų pokalbio?

- Marių Kiltinavičių žinau po praėjusio sezono, kuomet po trenerio atėjimo į „Vilniaus“ komandą jų rezultatai akivaizdžiai pagerėjo. Kaip ir minėjau, man patiko jo ateities vizija, todėl laukiu, kol pradėsime dirbti, o rezultatus pamatysime pavasarį.

- 2014-2015 metų sezone rungtyniaudamas „Ežerūno-Kario“ komandoje ne kartą žaidei prieš „Sūduvą-Mantingą“. Kokį įspūdį apie Marijampolės klubą susidarei iš tų kovų?

- Tai yra stipri ir sau tik aukščiausius tikslus kelianti komanda. Praėjusiame sezone marijampoliečiai turėjo aukštą priekinę liniją, o žaisti prieš šią komandą buvo sunku. Tą įrodė reguliarus sezonas, kuomet „Sūduvai-Mantingai“ pralaimėjome keturis kartus. Laimėjome tik svarbiausią dvikovą („Ežerūnas-Karys nugalėjo „Sūduvą-Mantingą NKL pusfinalyje, – aut. past.).

- Žvelgiant į tavo statistiką, praėjęs sezonas Molėtų komandoje tau buvo labai sėkmingas. Ko tikiesi iš artėjančio sezono Marijampolėje?

- Tikiuosi tokio pat sėkmingo, o gal net geresnio sezono, gerų komandos draugų, gero darbo ir daug pergalių.

- 2014 metais į Molėtus atvykai iš LKL čempionate rungtyniaujančios Utenos „Juventus“ ekipos. Kaip manai, koks yra didžiausias skirtumas tarp dviejų stipriausių Lietuvos krepšinio lygų?

- Greičiausiai esminis skirtumas būtų tas, jog NKL dominuoja greitis, o LKL vyrauja daugiau protu paremtas krepšinis.

- Ką norėtum perduoti „Sūduvos-Mantingos“ sirgaliams prieš artėjantį sezoną?

- Norėčiau pasakyti, kad mes žadame kovoti kiekvienose rungtynėse, bendrauti su jumis, atiduoti visas jėgas ir visada siekti tik pergalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją