„Dabar pirma užduotis treneriui – susiformuoti padėjėjų štabą. Po to pradėsime ieškotis žaidėjų“, - sakė klubo prezidentas Adomas Klimavičius.

- Netilo kalbos, kad esate kviečiamas į Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių štabą, kad gavote Utenos „Juventus“ klubo pasiūlymą, bet nutarėte likti Šiauliuose. Kas lėmė šį apsisprendimą?

- Buvau kviečiamas į kelias komandas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Bet apie tai neverta net kalbėti, nes esu čia, Šiauliuose. Džiaugiuosi šiuo pasirinkimu – čia praleidau trejus metus, sąlygos išties puikios. „Šiaulių“ klubo vadovai buvo pateikę siūlymą dar sezonui nepasibaigus, bet visiems reikėjo laiko pamąstyti. Daug lėmė klubo noras dalyvauti „FIBA Europe“ turnyre. Tokio rango varžybos – žingsnis pirmyn tiek treneriams, tiek žaidėjams.

- Šią vasarą dirbsite su Lietuvos šešiolikamečių rinktine. Ar pakaks laiko abiem komandoms?

- Manau, kad susitvarkysiu. Juolab kad turiu padėjėjų, kuriais pasitikiu. Per pasirengimo ciklą nieko neatsitiks, jei dienai išvažiuosiu į Šiaulius.

- Apsisprendėte, ką kviesite į padėjėjus „Šiaulių“ klube?

- Norėčiau, kad liktų tas pats štabas.

- Praėjusį sezoną „Šiauliai“ laimėjo BBL čempionų titulą, LKF taurės turnyro bronzą, bet negavo kvietimo į Europos turnyrus.

- Mes tikrai norime žaisti Europoje. Dėsime pastangas, kad galėtume dalyvauti kuriame nors turnyre. Apie tai plačiau bus galima kalbėtis, kai susitiksiu su komandos vadovais.

- Atrodo, laukia sunki vasara, nes sutartį turi tik Gintaras Leonavičius, Modestas Kumpys, Eivydas Mološčiakas ir Arūnas Sajavičius. Bandysite išlaikyti ir tuos žaidėjus, kurių kontraktas pasibaigė?

- Aišku, pirmenybė yra buvusiems žaidėjams, kurių galimybės mums puikiai žinomos. Su jais kalbėsime pirmiausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)