Iki taškas į tašką vykusios dvikovos pabaigos likus žaisti 2 min. priekyje trimis taškais dar buvo „Neptūnas“ (69:66), tačiau per likusį laiką klaipėdiečiai sukrapštė tik 2 taškus, o šiauliečiai – 7-is ir išplėšė dramatišką pergalę.

Paskutinės atakos metu Kazio „Neptūną“ dar galėjo išgelbėti Vytautas Šarakauskas ir Martynas Mažeika, bet pirmasis nepataikė tritaškio, o antrasis – iš po krepšio.

„Gal nebuvome nusiteikę. Atrodo turėjome laiko, ruošėmės ir žinojome susitikimo svarbą, tačiau per rungtynes nebuvome tokie, kokie turėjome būti. Ne taip žaidėme, kaip turėjome, ir viskas“, – teigė „Neptūno“ lyderis Martynas Mažeika.

„Labai apmaudu pralaimėti rungtynes. Įspūdingas renginys ir norėjome sudalyvauti iki galo. Manau, kad mums nepavyko nusiteikti. Varžovai buvo žingsniu priekyje, jų akys labiau degė. Pabaigoje pritrūko ir sėkmės“, – teigė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

„Buvo gera kova. Mes turėjome planą, pasiteisino gynyba, ypač pabaigoje. Manau, varžovai neišnaudojo savo aukštaūgių. O mums pabaigoje ir pasisekė“, – sakė Gintaras Leonavičius.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti vyrus už tokią kovą. Šiemet mes žaidėme daug sunkių rungtynių, daug kartų pralaimėjome pabaigoje, daug kartų nusileidome po pratęsimo. Tačiau šiandien mes pagaliau gavome emocijų užtaisą. Gaila „Neptūno“ – suprantame jo situaciją. Tačiau šiandien buvo mūsų diena. Manau, kad pusfinalyje neturėsime abiejų legionierių. Važiuosime į ligoninę, tačiau reikia stebuklo. Pirminė prognozė nėra gera. Tačiau sveikinu visus savo vyrus. Jie – šaunuoliai!“, – kalbėjo „Šiaulių“ strategas Gediminas Petrauskas.

„Šiauliai“: Julius Jucikas 15, Rokas Giedraitis ir Gintaras Leonavičius po 13, Rolandas Alijevas 10, Vytautas Šulskis 8, Ryanas Olanderis 6 taškai.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 20, Mindaugas Girdžiūnas 13, Donatas Zavackas 11, Justas Sinica 9, Deividas Gailius 6 taškai (21 min., 5 klaidos, 5 pražangos).

Kitame ketvirtfinalyje 19 taškų pelniusio Ado Juškevičiaus vedamas „Lietuvos rytas“ 78:63 pranoko Alytaus „Dzūkiją“.

Kitame pusfinalyje Utenos „Juventus“ klubas, kuris 82:76 eliminavo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, susitiks su Kauno „Žalgiriu“, kuris 86:58 nepasigailėjo Panevėžio „Lietkabelio“.

Primename, kad šiemet dėl LKF Didžiosios taurės kovoja tik aštuonios pajėgiausios LKL komandos.