Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokykloje rugpjūčio 27–29 dienomis vyko tarptautinis krepšinio turnyras „V.Knašiaus KM taurė – 2015“, kuriame dalyvavo aštuonios 2003 m. gimusių berniukų komandos iš Lietuvos bei Rusijos.

Turnyre dalyvavo Klaipėdos V. Knašiaus KM, Palangos SC-„Žemaitija“, Šiaulių KA „Saulė“, Panevėžio KKSC, Kauno KM „Perkūnas“, Vilniaus KM ir Š. Marčiulionio KA komandos bei metais jaunesnė Maskvos „Dinamo“ ekipa.

Visos aštuonios komandos buvo suskirstytos į du pogrupius ir žaidė rato sistema. Š. Marčiulionio KA „Ranchers“ komanda tapo pogrupio nugalėtoja, pirmą turnyro dieną laimėjusi prieš Palangos SC-„Žemaitija“ ekipą rezultatu 46:37 ir Panevėžio KKSC – 46:38, o antrą dieną nugalėjusi Kauno KM „Perkūnas“ komandą rezultatu 49:40.

Pusfinalio susitikime G. Vileitos auklėtiniai 67:51 nugalėjo Vilniaus KM bendraamžius, o finale vėl susitiko su Palangos SC-„Žemaitija“ ekipą, kurią ir vėl įveikė rezultatu 73:51. Trečią vietą iškovojo aikštelės šeimininkė – Klaipėdos V. Knašiaus KM ekipa.

Š. Marčiulionio KA „Ranchers“ komanda iškovojo taurę bei aukso medalius. Gustas Pumputis išrinktas geriausiu komandos žaidėju, o Rytis Lemežis - naudingiausiu turnyro žaidėju.

Po finalo treneris G. Vileita pasidžiaugė savo auklėtinių kovingumu ir sakė, kad turnyras buvo labai naudingas ir gerai organizuotas. Nors visos komandos po fizinio pasiruošimo treniruočių dar nepasiekė geriausios sportinės formos, bet jų žaidimas tobulėjo kasdien. Šis turnyras buvo labai gera įžanga prieš spalio mėnesį prasidedantį Moksleivių krepšinio lygos čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)