„Viskas kaip ir kiekvienais metais. Dabar dirbsime su fizinio pasiruošimo treneriais ir kažkiek aišku minimaliai pradėsime krepšinį. Bet vistiek dabar svarbiausias yra fizinis pasiruošimas ir kuo daugiau apsižiūrėti mūsų jaunimą ir kuo geriau paruošti sezonui mūsų tris pagrindinius. Aš galvoju, kad nėra plano, kiek jaunų žaidėjų prisijungs prie pagrindinis komandos. Reikia žiūrėti jų galimybes ir paskui spręsti. Aš galvoju, kad bus laiko treniruotėms, bus laiko varžyboms ir per 2-3 savaites turėtų viskas paaiškėti. Dar labai anksti kalbėti apie perspektyvas. Norime suteikti šansą absolučiai visiems. Žinote, jei esi geras jaunimo krepšinyje tai nereiškia, kad būsi geras suaugusių krepšinyje“, - sako Š. Jasikevičius.

Gintaro Krapiko asistentas neslėpė, kad laukė pajėgių klubų pasiūlymų, tačiau teigia, jog šiuo metu geriausias pasiūlymas buvo „Žalgirio“

„Kol kas man tai geriausia vieta tobulėti“, - sako Š. Jasikevičius.

Trenerio karjerą pradėjo ir D. Songaila, kuris daugiausiai dirbs su aukštaūgiais.

Įdomu, tik tas darbas kol kas ribotas, kol kas fizinis. Tai dabar daugiau dirba fizinio parengimo treneriai, o mes sėdime su Šarūnu ir daugiau diskutuojame, kaip geriau viską susidėlioti. Rytoj manau bus pirma treniruotė aikštelėje, tai bus įdomiau. Man teks padirbėti su jaunimu. Turime nemažai didelių, perspektyvių. Taip kad aš prisdėsiu prie kolektyvo darbu su dideliais“, - sako D. Songaila.

Dar pernai D. Songaila pats vilkėjo „Žalgirio“ marškinėlius. Pernai buvę komandos draugai taps auklėtiniais.

„Nemanau, kad mano statusas keisis, gal kalbant su žurnalistais sakys: va, treneris Darius. Išėjus iš arenos mes visi liekame draugais ir nemanau, kad čia kažkas pasikeitė“, - sako D. Songaila.

Po metų pertraukos į Kauną grįžo Martynas Pocius. Jo tikslas šiemet – išvengti traumų.

„Dar tik įvadinis procesas. Dar net kamuolio nelietėme. Pirmas tikslas ir vienintelis tikslas- be traumų. Jei taip bus – viskas susidėlios. Sportuoju 100 proc., bet yra užsilikusių problemėlių, nugarą paskauda. Iš ryto atsikėlęs dar tikrai jauti vieną kitą dalyką, bet tai normalu sportininkams. Viskas gerai, judame į priekį. Vasara tam ir buvo, kad apsigydyti traumas“, - sako M. Pocius.

Kartu su pagrindinės sudėties žaidėjais M. Pociumi, Edgaru Ulanovu ir Vyteniu Lipkevičiumi šiuo metu treniruotėse pluša Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Paulius Valinskas, Regimantas Miniotas, Martynas Sajus, Gytis Masiulis, Kristupas Žemaitis, Jokūbas Švambaris, Modestas Paulauskas ir Justinas Marcinkevičius.

Kitą savaitę į treniruočių procesą įsijungs ir iš Australijos atvyksiantis „Žalgirio“ naujokas Brockas Motumas.