„Esu šokiruota“, – pareiškė triskart pasaulio čempionė Nina Poznanskaja.

Rusijos krepšinio veteranė negali patikėti tuo, kad trečiame kėlinyje 18 taškų persvarą turėjusios jos tautietės įsigudrino paleisti pergalę iš rankų.

„Mūsiškės buvo galva pranašesnės už varžoves pirmoje rungtynių dalyje, bet paskui dingo visas entuziazmas“, – stebėjosi garsi praeities krepšininkė.

Dar aštriau pasisakė triskart Europos čempionė, nusipelniusi Rusijos trenerė Galina Voronina.

„Mes praleidome momentą, kai į ugnį reikėjo atsakyti ugnimi. Kai atsibudome, viskas jau buvo sudegę. Tiesą sakant, mūsiškės pačios įpūtė gyvybės lietuvėms, kurios iki pertraukos atrodė kaip pilkos pelytės. Labai apmaudu“, – apgailestavo G. Voronina.

Specialistės nuomone, ruses pražudė nesugebėjimas apsiginti nuo Lietuvos rinktinės žaidimo du prieš du, padėjusio 196 cm ūgio vidurio puolėjai Gintarei Petronytei surinkti 20 taškų ir tapti rezultatyviausia mačo krepšininke.

Rusijos moterų krepšinio rinktinė

Savo ruožtu, N. Poznanskaja Rusijos rinktinės bėdą įžvelgia ant atsarginių suolo, kuriuo pasinaudoti retai kada gali „natūralizuota“ amerikietė Epiphanny Prince. Lygiavertės pamainos neturinti įžaidėja dvikovoje su Lietuva aikštėje praleido net 37 minutes ir galiausiai neatlaikė tokio krūvio.

Amerikietė yra rezultatyviausia antrą nesėkmę patyrusios Rusijos komandos žaidėja Europos čempionate. Anatolijaus Myškino treniruojama ekipa į Vengrijoje ir Rumunijoje vykstančias pirmenybes iškeliavo išretinta kartų kaitos, bet Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko paprašė jos parsivežti bilietą į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Jis įteikiamas tik kartu su aukso medaliais, kadangi tiesiogiai į olimpiadą pateks vienintelės Europos čempionės.

Po pralaimėjimo Lietuvai viltingai nusiteikusi išliko ir G. Voronina.

„Nepamirškite, kad mes galime viską. Rinktinė turi branduolį, turi mintį. Smagu žiūrėti, kaip aikštėje dirba mūsų aukštaūgės. Bet visa komanda turi peržiūrėti savo požiūrį į gynybą“, – teigė buvusi krepšininkė.

Antro etapo F grupėje Rusija (2 įskaitinės pergalės/1 pralaimėjimas) dabar užima antrą vietą. Manto Šerniaus vadovaujamos lietuvės (1/2) tarp šešių komandų žengia penktos.

Neskaičiuojant SSRS pasiekimų, rusės žemyno čempionatą yra laimėjusios 2003, 2007 ir 2011 metais, o ant prizininkių pakylos iš viso lankėsi aštuonis kartus. Vis dėlto praėjusiose Europos pirmenybėse lietuvio Alfredo Vainausko treniruojama Rusijos rinktinė patyrė fiasko, užėmusi 13 vietą.

Ne ką sėkmingiau tuomet pasirodė ir Lietuvos krepšininkės, likusios vienu laipteliu žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (586)