Komandos vadovybė neslepia džiaugsmo dėl geranoriško ASU vadovo A. Maziliausko požiūrio, kas ateityje leis pasiekti aukštų rezultatų tiek RKL, tiek Lietuvos Studentų krepšinio lygoje. ­­­­

Sportas ir krepšinis labai svarbus ASU. Be sporto neįsivaizduoju mūsų universiteto, juolab be krepšinio. Tai būtų nelietuviška. Esame vienintelis Lietuvoje sveikatą stiprinantis universitetas. Pastaraisiais metais nebuvome tarp geriausių šalies studentiškų komandų, tačiau tai bandome taisyti. Stipriname savo komandą naujais talentais, tad sieksime aukštesnių tikslų ir rezultatų“, - mintimis dalijosi ASU rektorius prof. dr. A. Maziliauskas.

Aleksandro Stulginskio universitetas pasirinktas ne atsitiktinai. Jo strategijoje svarbią vietą užima glaudžios partnerystės plėtojimas su gimnazijomis, mokyklomis, verslo partneriais esančiais regionuose.

„Iš regionų sulaukiame gausaus skaičiaus stojančiųjų į mūsų universitetą. Šiuo projektu sieksime ne tik suteikti galimybę mūsų krepšininkams išbandyti savo jėgas su geriausiomis šios lygos komandomis, tačiau ir skleisti gerąją žinią apie mūsų universitetą. Planuosime ir jungtines išvykas į Regionų krepšinio lygos varžybas su palaikymo komanda, kuri kartu pabendrautų su vietos gimnazijos abiturientais, potencialiais mūsų studentais“, - ateities planus dėstė rektorius.

Pasibaigus 2013 - 2014 metų sezonui komandos sudėtyje įvyko keletas pokyčių. Ekipos lyderis Vladislovas Razumnovas „išaugo“ RKL marškinėlius ir buvo pakviestas į Jonavos „Petrochemą“, žaidžiančią Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Šiemet Kauno r. „ASU/Tornado“ pasipildė „Tornado“ KM jaunimu: Arnu Tilinde, Jonu Šlapiku, Enriku Kudrevičiumi ir Arnu Malakausku. Po metų pertraukos į komandą sugrįžo buvęs Jonavos SK II (RKL b lyga) ekipos lyderis Rokas Janickas. Taip pat prisijungė ir ASU studentai Šarūnas Bartulis ir Edgaras Tamašaitis bei iš JAV grįžęs, buvęs „Tornado“ KM auklėtinis Justas Valčiukas. Komandos trenerio vyriausiasis pareigose liko Šarūnas Zablockis, jam asistuos – Robertas Ragauskas.

Kauno r. „ASU/Tornado“ pasiruošimą naujam sezonui dar rugpjūčio pradžioje pradėjo treniruotėmis su Lietuvos jaunimo rinktinių fizinio rengimo treneriu Aivaru Pranckevičiumi. Rugsėjo pirmomis dienomis vaikinai savo jėgas išbandė Kauno aukštųjų mokyklų studentų krepšinio turnyre bei užėmė antrą vietą. Pasirengimo laikotarpiu dar laukia draugiškos rungtynės su RKL, NKL ir Kauno miesto komandomis.

„Tornado“ krepšinio mokykla stengiasi, kad kuo daugiau perspektyvių ugdytinių žaistų vienoje stipriausių krepšinio lygų Lietuvoje. Susijungimas su ASU leis praplėsti sportines galimybes, pratęsiant jas studijavimo laikotarpiui.

Profesionaliai dirbant su komanda: treniruojantis du kartus per dieną, organizuojant fizinio rengimo treniruotes, nuolat atliekant testavimus, suteikiant aukščiausios kokybės medicinines paslaugas, Kauno r. „ASU/Tornado“ veiklą galima palyginti su aukščiausio lygio klubo. Atlikus „namų darbus“ komandos vadovybė nežada sustoti vietoje, o siekti aukštesnių tikslų, aukštesnių lygų. O šiame sezone pagrindinis tikslas – būti tarp keturių stipriausių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją