Gintaro Krapiko ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai jau antrame kėlinyje įgijo net 31 taško pranašumą (49:18) ir išsprendė visus klausimus.

Šeštadienį žalgiriečiai turnyro pusfinalyje susikaus su Utenos „Juventus“ klubu, kuris kiek anksčiau 82:76 eliminavo Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Užtikrintai patekome į pusfinalį, turėsime vieną treniruotę jam pasiruošti. Žaisime su komanda, kuri nėra mums pati parankiausia, kadangi su ja iš dviejų mačų vieną pralaimėjome tašku, o kitą laimėjome tašku. Rungtynės laukia sunkios, juolab, kad tai LKF taurė. Labai atsakingai ruošimės pusfinaliui“, – tikino „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Rungtynės mums kainavo per daug nervų. Turėjome didelę persvarą pirmoje pusėje, o antroje pradėjome ją švaistyti ir be reikalo nervintis“, – teigė Artūras Gudaitis.

„Žinojome, kad žaisime septyniese, todėl žaidėjai išėjo į aikštę taupydami jėgas. Tai buvo pagrindinė mūsų klaida – kad pernelyg save saugojome. „Žalgiriui“ viskas vyko per lengvai. Galbūt žaidėjai ne taip mane suprato: buvo kalbėta, kad turime saugotis, bet tai nereiškia, kad stovime per du metrus nuo varžovo“, – pralaimėjimo priežastį atskleidė svečių treneris Gintaras Kadžiulis.

„Labai sunku kalbėti po tokių rungtynių. Visada norisi geriau sužaisti, Lietuvoje visiems su „Žalgiriu“ norisi geriau sužaisti, bet šiandien buvo ribotos mūsų galimybės rotacijos prasme. Šiuolaikiniame krepšinyje sunku žaisti, kai viena komanda daug keičiasi, o žaidėjai, kurie žaidžia mažiau, įdeda daug energijos, kad įrodytų vertę treneriui. Netgi starto penketas žaidė silpniau. Esame laimingi, kad patekome tarp aštuonių komandų. Manau, kai kuriems žaidėjams tai gera patirtis“, – sakė buvęs žalgirietis, šiuos metu „Lietkabelio“ garbę ginantis Dainius Šalenga.

„Žalgiris“: Artūras Gudaitis 16, Siimas-Sanderis Vene 14, Artūras Milaknis 11, Paulius Jankūnas ir Willas Cherry po 9, Lukas Lekavičius 7, Vytenis Lipkevičius 4, Robertas Javtokas, Tomas Dimša ir Edgaras Ulanovas po 4, Jamesas Andersonas 3, Donatas Tarolis 1 taškas.

„Lietkabelis“: Jurica Žuža 17, Evaldas Žabas 15, Jakovas Vladovičius 9 taškai.

Kitą pusfinalio porą sudarys Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Šiaulių „Šiauliai“. Vilniečiai ketvirtfinalyje 78:63 pranoko Alytaus „Dzūkiją“, o šiauliečiai 73:71 įveikė šalies vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“.

Rungtynių eiga:

Kauno „Žalgiris“ mačą pradėjo ilgai nesižvalgydamas: tritaškiu kauniečių taškų sąskaitą atidarė Artūras Milaknis, netrukus Paulius Jankūnas, būdamas arti krepšio ir sulaukęs Willo Cherry perdavimo dėjimu krepšį sudrebino Artūras Gudaitis – 7:4. Lietuvos čempionų persvarą didino ketvirtą savo tašką pelnęs komandos kapitonas P. Jankūnas bei dar kartą iš viršaus įkrovęs A. Gudaitis (11:6). Panevėžiečiai strigo aktyvioje žalgiriečių gynyboje, prie baudų metimų linijos stojo W. Cherry ir A. Gudaitis, tolimą metimą pataikė P. Jankūnas, krepšio link prasibrovė Robertas Javtokas, o ketvirtį tolimu šūviu užbaigė Edgaras Ulanovas22:8.

Antrą ketvirtį nepaisydami solidaus atotrūkio turnyro šeimininkai pradėjo ryžtingai: per minutę net tris kartus varžovus apvogė Jamesas Andersonas, keturis taškus surinko ir dėjimu su pražanga pasižymėjo Siimas-Sanderis Vene, taškų sąskaitą atsidarė Lukas Lekavičius – 28:8. Iš toli pataikė J. Andersonas, po dar vieno perimto kamuolio kontrataką dėjimu užbaigė S.-S. Vene (34:11). Po krepšiu karaliavęs A. Gudaitis realizavo du dvitaškius, o „Lietkabelis“ per prabėgusias penkias minutes surinko viso labo keturis taškus – 38:12. Pasižymėjo L. Lekavičius, po jo perdavimo du taškus pelnė S. - S. Vene, netrukus dvitaškį nepaisydamas pražangos pataikė A. Gudaitis – 45:16. Dar net neįpusėjus rungtynėms Gintaras Krapikas į aikštelę metė dvyliktą savo žaidėją – Donatą Tarolį, kuris iškart įmetė vieną baudos metimą, tritaškį smeigė A. Milaknis (49:18), tačiau pirmą rungtynių pusę dviem tritaškiais užbaigė Evaldas Žabas49:26.

Trečio kėlinio pradžioje svečiai pratęsė tolimų metimų seriją, o „Žalgiriui“ pirmuosius taškus pelnė kamuolį puolime nusiėmęs Vytenis Lipkevičius, iš vidutinio nuotolio taikliai metė W. Cherry – 53:32. Greitai status quo atstatė tritaškius smeigę W. Cherry ir A. Milaknis – 59:36. Visgi užsieniečių pastangomis „Lietkabelis“ atsakė savo atkarpa ir kiek sumažino atotrūkį (59:43). Užsitęsusią kauniečių tylą nutraukė prasiveržimą gražiu metimu užbaigęs V. Lipkevičius, sėkmingą pasirodymą tęsė S.-S. Vene – 63:45. Panevėžiečiai surinko keturis taškus be atsako, šeimininkų puolimas strigo, tad minutės pertraukėlės prašė žaidimu nepatenkintas Gintaras Krapikas (63:49). Po jos Lietuvos čempionai net dukart ėmė kamuolį puolime, tačiau niekaip į krepšį nepataikė ir Kauno komanda išsaugojo keturiolikos taškų atsargą – 63:49.

Paskutinį kėlinį gražia kombinacija pradėjo perdavimą atlikęs A. Milaknis ir taškus iš po krepšio įmetęs W. Cherry, dvitaškį pridėjo komandos kapitonas – 67:51. Po varžovų minutės pertraukėlės keturioliktąjį ir netrukus šešioliktąjį tašką rinko A.Gudaitis, nesustabdomą prasiveržimą atliko A. Milaknis (73:54). Po keturių varžovų taškų (73:58) apie save priminė R. Javtokas, sėkmingai baudos aikštelėje sužaidė S.-S. Vene – 77:58. Atakos laikui baigiantis tritaškį smeigė L. Lekavičius (80:58), o susitikimo pabaigoje sužibėjo T. Dimša. Pastarasis pelnydamas du taškus tapo dvyliktuoju pasižymėjusiu „Žalgirio“ krepšininku, čia pat T. Dimša perėmė kamuolį ir, sulaukęs perdavimo iš S.-S. Vene, atliko metimą ore, o netrukus atsilygino S.-S. Venei atlikdamas ketvirtąjį rezultatyvų perdavimą – 86:58.

* * *

Primename, kad šiemet dėl LKF Didžiosios taurės kovoja tik aštuonios pajėgiausios LKL komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)