75:99 nusileidę Belgrado „Cvrena Zvezda“ ekipai vilniečiai patyrė devintą nesėkmę iš eilės Eurolygoje.

R. Seibučio žodžiais tą lėmė jau pirmos rungtynių akimirkos ir nepasisekusi gynyba prieš varžovų vidurio puolėją Bobaną Marjanovičių.

„Sulūžome pirmame kėlinyje, pirmose minutėse. Žinojome, kad B. Marjanovičius yra sunkiai sustabdomas po krepšiu. Pirmos kelios minutės davė jam stimulą, tada daug sunkiau tapo gintis. Viskas susideda į vieną, kai jau blogai tai jau blogai visiškai“, – apie rungtynes kalbėjo jis.

M. Gecevičius antrino komandos draugui ir sakė, kad pradėti rungtynes namie atsiliekant 0:10 yra labai blogai ir taip žaisti negalima.

R. Seibutis: aš visada tikiu ir tikėsiu komanda

Komentuodamas tokį pralaimėjimą savo žiūrovų akivaizdoje Vilniaus klubo lyderis R. Seibutis nevyniojo žodžių – taip būti negali.

„Vis tiek Eurolygos komanda („Cvrena Zvezda“, – DELFI), turime tai suprasti ir elgtis atitinkamai. Tiek rungtynių iš eilės pralaimėta, nėra žodžių... Ką čia pasakyti. Viską patys matote, tiesiog nesigauna...“.

Krepšininko manymu jau prastas rungtynių startas parodo, kad ne viskas gerai. Tačiau kas – ar įsitempimas prieš naują trenerį ir aistruolius, ar kitos priežastys, R. Seibutis nežino. Gynėjo teigimu, net ir tokiose rungtynėse reikia ieškoti kažko teigiamo ir judėti pirmyn.

„Reikia kažką gero pasiimti iš šių rungtynių, kad ir kaip sunku būtų. Turime surasti stiprybės ir kaip galima greičiau pamiršti šias rungtynes. Dabar rungtynės sekmadienį su „Žalgiriu“, reikia žiūrėti į priekį, laukia žūtbūtinė kova. Aišku, „Žalgiris“ dabar ganėtinai neblogai žaidžia, tikrai nebus lengva, bet aš visada tikiu ir tikėsiu komanda“, – pozityviai mąstyti stengėsi R. Seibutis.

M. Gecevičius: dabar yra svarbesnių rungtynių

Kitas vilniečių gynėjas M. Gecevičius buvo kiek ramesnis dėl komandos žaidimo ir vylėsi, kad ne tik žaidėjai, bet ir aistruoliai jau apsiprato su tuo, kad Eurolygos sezonas – baigtas.

„Reikia pamiršti rungtynes, ką mes padarysime... Reikia žiūrėti į priekį. Eurolyga mums baigėsi prieš dvi savaites, manau ir gerbėjai apsiprato su tuo kaip ir mes. Dabar yra svarbesnių rungtynių – sekmadienį su „Žalgiriu“, Europos taurė...“

Krepšininkas pabrėžė, kad į trenerio postą stojus Aleksandrui Petrovičiui kardinaliai pasikeitė treniruočių procesas. Buvusio stratego Dirko Bauermanno treniruotės buvo lengvos, o kartais ir per daug lengvos. Tuo tarpu kroato pratybos – visiška priešingybė. M. Gecevičiaus manymu tokie pokyčiai išeis į naudą, nes komanda tiek psichologiškai tiek fiziškai grimzdo žemyn.

Kalbėdamas apie artėjantį mūšį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate su mirtinu varžovu „Žalgiriu“, M. Gecevičius teigė, kad jos bus visiškai kitokios, o po pralaimėjimo serbams Eurolygoje liūdėti nėra ko.

„Rungtynės prieš „Žalgirį“ yra visiškai kitokios nei paprastos. Atiduodi viską, ką turi. Jie tikrai norės laimėti, nes jau dukart pralaimėjo LKL. Mums liūdėti nėra ko, ne lemiamas rungtynes pralošėme, reikia išsimiegoti, pasiruošti ir eiti žaisti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)