„Šios komandos lyderių pozicijas išlaikys iki pat sezono pabaigos, bet aš visgi tikėčiau, kad reguliaraus sezono nugalėtojas bus Kauno „Žalgiris“, – teigė R. Paulauskas.

Vertindamas šio čempionato vidutiniokų pasirodymą Rūtenis Paulauskas atkreipia dėmesį, kad daugelį šių komandų treniruoja jauni ir ambicingi treneriai. Krepšinio specialistas įžvelgia gražią jų perspektyvą.

„Manau ne vienas iš tų trenerių taps aukšto lygio specialistu ir jų dabartinis darbas, ką jie demonstruoja su savo komandomis, yra tikrai įdomus. Tačiau nuspėti, kaip susiklostys jų tolimesnė ateitis sunku, nes komandų sudėtys gana lygios. Gal būt rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir „Juventus“ parodė tam tikrą susižaidimo pranašumą Utenos ekipai. Aš galvoju, kad ir „Pieno žvaigždės“, kurios kol kas nepatenka į aštuntuką, gali būti ir ketvirta ir penkta komanda čempionate. Čia ir slypi didžiausia intriga, kaip komandos išsidėstys po naujųjų metų ir kaip sezono gale“, – teigė R. Paulauskas.

Tuo metu turnyro lentelės dugne esančių komandų padangė ne tokia giedra. R. Paulauskas įžvelgia priežastis, kodėl taip yra.

„Kalbant apie Mažeikius, gyvenimas parodė, kad žaisti NKL ir LKL čempionate reikia skirtingo lygio žaidėjų bei pasirengimo tam reikia specialaus. Aišku, pirmiausia viskas slypi biudžeto galimybėse, bet aš manau, kad šiam sezonui jie turi bandomąjį laikotarpį, o kitąmet jie tikrai padarys išvadas ir startuos žymiai pajėgesnės sudėties. O kalbant apie Kėdainių komandą, treneriui yra tikrai nelengva, nes ekipa vaduojasi iš finansinių bėdų ir tikriausiai pagrindinis uždavinys yra išgyventi ir išlikti lygoje. Turint tiek amerikiečių sukurti kažką įspūdingo bus tikrai nelengva.“

Legionierių LKL čempionate netrūksta, bet trenerį džiugina įvairiose komandose atsiskleidžiantys lietuviai. Ekspertas gyrė ir praėjusią savaitę naudingiausiu pripažintą Artūrą Jomantą.

„Yra tam tikras žaidėjo renesansas, Artūrą Jomantą buvo daug kas nuvertinę, bet tokioje komandoje kaip „Dzūkija“ jis tikrai gali susigrąžinti turimą autoritetą ir grįžti į Europos taurės varžybas, į dar stipresnę ir pajėgesnę komandą. Kitose komandose taip pat yra įdomių žaidėjų. Gerą įspūdį „Šiaulių“ komandoje palieka Juliaus Juciko žaidimas, „Lietkabelio“ komandoje į gerą lygį sugrįžo Vytenis Čižauskas, gerai žaidžia ir Žygimantas Janavičius. Jei kalbėtume apie Utenos komandą, tai išskirti galima gerus Valdo Dabkaus ir Arvydo Šikšniaus pasirodymus“, – savo įžvalgomis dalinosi strategas.

Šį savaitgalį LKL čempionate – dar viena grandų dvikova. Čempionas Kauno „Žalgiris“ namuose priims vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“. Rungtynių pradžia 16.15 val. Jas tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)