„Žalgiriui“ pusfinalyje pakako trejų rungtynių, kad be didesnių problemų patiestų Utenos „Juventus“ ekipą (3:0). Tuo metu vilniečiai vargo turėjo kur kas daugiau – 3:1 įveiktas Klaipėdos „Neptūnas“. Tokiu būdu kauniečiai turėjo daugiau laiko poilsiui.

„Dabar toks laikotarpis, kai užtenka treniruotis ir reikia pradėti žaisti, nes tie darbai tikrai nesibaigs. Manau, tikrai atlikome nemažą darbą pasiruošiant ir dabar tai norime parodyti rungtynėse“, – sako „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Ilgai laukiame finalo, esame pasiruošę. Žinote, kiekvienas finalas, ypač su „Lietuvos rytu“, yra vis kitoks. Mums pasisekė, kad pusfinalyje užteko trijų mačų. Pailsėjome, pasikrovėme ir tikrai tikiuosi, kad esame pasiruošę“, – teigia „Žalgirio“ aukštaūgis Robertas Javtokas.

Laimėjęs LKL reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ turės aikštės pranašumą. Tačiau žalgiriečiai įsitikinę, kad dar nelemia galutinės pergalės.

„Be abejo, tai – svarbu, tačiau tai negarantuoja, kad tu visas rungtynes namuose laimėsi. Vis tik mes turime labai galingą sirgalių palaikymą ir klubas deda visas pastangas, kad sirgalių nepamiršti. Bus ir fanų zona, kur atėję prieš rungtynes sirgaliai galės pabendrauti“, – sako G. Krapikas.

„Tai – labai svarbu, jei ateis daug fanų, kaip ir visada būna, mes įgausime pranašumą. Sunku pasakyti, kiek finalo serijoje prireiks rungtynių. Svarbiausia, kad mes laimėtume paskutines“, – sako R. Javtokas.

„Norisi apginti Lietuvos čempionų vardus. Jei garantuojate, kad mes laimėsime, pasirašau kad ir 4:3“, – priduria „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

„Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“ šį sezoną žaidė ne kartą, o rungtynės buvo labai skirtingos – nuo triuškinamos vilniečių pergalės, iki užtikrinto „Žalgirio“ laimėjimo. Kai kuriose rungtynėse laimėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

„Reikia pripažinti, kad nemažai žaidėjų žaidžia gerą sezoną – Martynas Gecevičius, Antanas Kavaliauskas, Gediminas Orelikas, Mindaugas Lukauskis. Aš galvoju, kad jie tikrai turi galingų ginklų ir vyrų, kurie žaidžia tikrai labai aukštame lygyje. Mums reikės atlikti didelį darbą norint juos sustabdyti“, – neslepia G. Krapikas.

„Gera, stipri komanda, bet viską lemia mažos detalės. Nors ir laimėjome tris kartus – tai nieko nereiškia. Tai yra finalas, principinė kova“, – sako R. Javtokas.

Pasiruošimą finalo serijai kiek apkartino komandos kapitono Pauliaus Jankūno liga. Tačiau panašu, kad „Žalgirio“ lyderis pirmose rungtynėse jau galės rungtyniauti.

„Labai tikimės, kad tas negalavimas praeis labai greitai ir jis galės startuoti“, – viliasi G. Krapikas.

Į „Žalgirio“ stovyklą pozityvių nuotaikų įnešė ir Manto Kalniečio spaudoje išsakyti planai, kad nepavykus patekti į NBA, jis pasirinks „Žalgirio“ ekipą.

„Smagu girdėti. Linkiu Mantui, kad viskas susiklostytų taip, kaip jis nori. Galbūt tai viena iš paskutinių galimybių patekti į NBA. Jei nepavyks, tai bus labai smagu girdėti, kad jis nusprendė grįžti į savo mylimą komandą, – neslepia G. Krapikas.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės prasidės ketvirtadienį 18 val. 30 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)