Neturi iš ko vasarą mokėti algų

„Dėl finansų, dėl klubo ateities tikrai sutiktume atiduoti tą bronzą. Man, kaip klubo vadovui, tokiomis sąlygomis šita serija dėl trečios vietos visiškai neįdomi“, – kalbėdamas su DELFI, atviravo Prienų „TonyBet“ klubo direktorius Aurimas Bartuška.

LKL pusfinalyje apmaudžiai Klaipėdos „Neptūnui“ nusileidę prieniškiai neturi jokio noro artimiausias kelias savaites ar net ištisą mėnesį sėdėti prie televizoriaus ir žiūrėti, kaip VTB Vieningoje lygoje žaidžia jų būsimi konkurentai iš „Lietuvos ryto“ klubo.

Tikėtina, kad grumtynes dėl trečios vietos Prienų ir Vilniaus komandos pradės tada, kai LKL čempionų pergalės šampanas bus seniai iššautas ir išgertas.

Jei VTB lygos ketvirtfinalyje iki trijų pergalių 2-0 prieš Liubercų „Triumf“ (Rusija) pirmaujantis „Lietuvos rytas“ paslystų ir nesugebėtų žengti paskutinio žingsnio į pusfinalį, LKL mažasis finalas startuotų gegužės 27-ą dieną. Tuo metu dėl LKL aukso kovosiantys „Neptūnas“ ir Kauno „Žalgiris“ jau bus sužaidę trejas finalo rungtynes.

Jei vilniečiai sukluptų VTB lygos pusfinalyje, laukti akistatos dėl LKL bronzos pradžios reikėtų iki birželio 8 d.

O jeigu „Lietuvos rytas“ patektų ir į finalą, serijos su „TonyBet“ startas nusikeltų į birželio 19-ą arba 20-ą dieną. Kraštutiniu atveju, LKL trečios vietos laimėtojai paaiškėtų tik birželio 29-ą d.

Anot A. Bartuškos, šio sezono Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro nugalėtojai tiesiog neišgalėtų mokėti krepšininkams algų už papildomą mėnesį ar net daugiau. Todėl „TonyBet“ valdyba trečiadienį turėtų spręsti, ar verta iki pabaigos dalyvauti varžybose.

„Sezonas klubui bus labai nuostolingas. Grubiai skaičiuojant, našta biudžetui dėl vėlyvos sezono pabaigos siektų mažiausiai apie 120 tūkst. litų. Normalioje valstybėje taip nebūna, kad pirmiau įvyktų kova dėl aukso medalių, o paskui, po mėnesio, žaistų dėl bronzos. Tokio dalyko aš niekada gyvenime nesu matęs“, – pyko ekipos direktorius.

Vilniečiai nori žaisti iki pabaigos

A. Bartuška lygai ir varžovams siūlo dvi alternatyvias išeitis: sutrumpinti arba visai atšaukti mažojo finalo seriją, kuri turėtų vykti iki trijų vienos komandos pergalių.

„Mano asmenine nuomone, esant tokiai situacijai galima pasekti Ispanijos pavyzdžiu ir bendru sutarimu priimti sprendimą, kad trečia ir ketvirta vietos paskirstomos pagal reguliariame sezone užimtas pozicijas. Kadangi „Lietuvos rytas“ buvo aukščiau už mus, bronzą gautų vilniečiai.

Kitas variantas – sužaisti vienerias ar dvejas rungtynes dar iki VTB lygos pusfinalio. Tada jau būtų žmoniška. Nemanau, kad ir „Lietuvos rytui“ naudinga pabaigus sezoną VTB lygoje birželio pabaigoje dar žaisti dėl bronzos“, – svarstė A. Bartuška.

Tačiau jo kolega iš Lietuvos vicečempionų klubo Martynas Purlys laikosi kitokios nuomonės. Pasiūlymo atšaukti LKL mažąjį finalą jis nesiruošia palaikyti, nors neslepia, kad pusfinalyje „Žalgiriui“ nusileidusi komanda didelės motyvacijos iki pabaigos kautis vietiniame fronte nebejaučia.

„Mūsų pozicija tokia, kad reikia vadovautis LKL nuostatais ir klubų prieš tris savaites patvirtintu lygos atkrintamųjų varžybų tvarkaraščiu. Nepatekome į finalą, todėl iš tos bronzos mums satisfakcijos nebūtų, bet reikia normaliai užbaigti čempionatą“, – DELFI sakė „Lietuvos ryto“ direktorius.

Neatlikti namų darbai atvedė į akligatvį

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas taip pat kategoriškai atmeta „TonyBet“ ekipos atstovų idėjas.

„Nuostatuose tokios galimybės komandoms susitarti ir nežaisti nėra numatyta. Net neįsivaizduoju, kad toks klausimas galėtų būti svarstomas, čia yra absurdas“, – nukirto vienas lygos vadovų.

Bet absurdiška atrodo ir precedentų neturinti padėtis, į kurią prieniškius įstūmė nesuderinti LKL ir VTB lygos tvarkaraščiai.

„LKL valdyba ne kartą yra susirinkusi sezono metu ir kažką pakeitusi, pavyzdžiui, sutrumpino sezoną dėl rinktinės dalyvavimo olimpinės atrankos turnyre 2012 metais.

Tiesiog LKL atstovai bijo žiniasklaidos, sako, kad kils skandalas, jei atšauksime rungtynes. Bet ko čia bijoti, juk visi supratingi. Situacija – nenormali, negi geriau sužlugdyti klubą vien tam, kad formaliai laikytumėmės nuostatų? O jeigu jau kas nors, tarkime, LKL prezidentas, laiko tuos nuostatus šventa karve, tai jis turėtų pasiūlyti ir pinigų klubui nuostoliams atlyginti“, – dar vieną pasiūlymą pateikė A. Bartuška.

Prienų klubas LKL bronzos apdovanojimas yra laimėjęs 2011 ir 2012 metais. Pernai V. Šeškaus auklėtiniai trečią vietą užleido tarpusavio akistatą mažajame finale laimėjusiam „Neptūnui“. „Lietuvos rytas“ vienintelį kartą dėl trečios vietos LKL yra kovojęs 1998 metais, kuomet sostinės derbyje pranoko „Sakalus“, ir nuo tada nebuvo praleidęs nė vieno lygos finalo.

Neigia gandus apie trenerį

Tiek „TonyBet“, tiek „Lietuvos ryto“ atstovai DELFI taip pat paneigė antradienį šalies žiniasklaidoje pasklidusius gandus, kad kitą sezoną Vilniaus ekipai vadovaus dabartinis Prienų klubo strategas V. Šeškus.

„Tai – niekuo nepagrįsti gandai“, – tikino M. Purlys.

„Niekas su niekuo nesusitarė. Bent jau aš tokių duomenų neturiu“, – antrino A. Bartuška.

Primename, kad nuo praėjusio kovo „Lietuvos rytą“ treniruoja Dainius Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)