Vilniaus klubas penktadienį „Siemens arenoje“ priims serbų Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkus. Abiems klubams tai bus nieko nelemiančios rungtynės, nes jau anksčiau jos prarado bet kokius šansus patekti į TOP-16 etapą ir sezoną tęs Europos taurės turnyre.

„Lietuvos rytas“, iškovojęs vos vieną pergalę per devynis turus, neturi galimybių pakilti ir iš turnyrinės lentelės dugno. Vienintelis likęs stimulas – atsirevanšuoti Belgrado ekipai už nesėkmę pirmajame ture (77:88) bei nors šiek tiek reabilituotis prieš save ir ekipos sirgalius nutraukiant 8-ių iš eilės nesėkmių seriją stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Vilniečiai paskutinį kartą pergale džiaugėsi dar pirmojo turo rungtynėse prieš Atėnų „Panathinaikos“, kurios vyko lygiai prieš du mėnesius – spalio 17 d.

A. Petrovičius: mačas su „Cvrena Zvezda“ padės pasirengti dvikovai su „Žalgiriu“

A. Petrovičius pakeis prieš kiek daugiau nei savaitę atleistą vokietį Dirką Bauermanną. Su 54-erių kroatu sudaryta sutartis iki šio sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti dar metams. Jo asistentais bus Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis.

Į Lietuvą tik atvykęs A. Petrovičius jau vedė pirmąją savo treniruotę sostinės klube. Savo pasirinkimą atvykti į Lietuvą jis motyvavo tuo, kad „Lietuvos rytas“ yra gera komanda. Legendinio krepšininko Draženo Petrovičiaus vyresnysis brolis trykšta optimizmu.

„Esu laimingas būdamas čia. Vienintelė priežastis, kodėl čia atvykau yra ta, kad mačiau jog ši ekipa yra gera bei joje tvyro puiki atmosfera. Eurolyga mūsų jau nedomina, tačiau kituose turnyruose turime visus šansus“.

Nors penktadienį laukia rungtynės su „Crvena Zvezda“, kroatas jų nesureikšmina, nes sekmadienį laukia principinė dvikova su Kauno „Žalgiriu“ Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse (LKL).

„Nedarysiu daug pakeitimų gynyboje, puolime. Nenoriu sutrikdyti žaidėjų dideliu informacijos kiekiu, nes sekmadienį laukia mūšis su „Žalgiriu“. Kiek supažindinsiu su savo strategija. Rungtynės su „Crvena Zvezda“ mums padės pasirengti rungtynėms su Kauno klubu. Mūsų laukia daug rungtynių artimiausiu metu. Aš studijuosiu kiekvieną žaidėją. Po to priimsime sprendimus kaip judėsime į priekį, kokius pakeitimus darysime“, – kalbėjo strategas.

Kroatas džiaugėsi tuo, kad atvyko dirbti į šalį, kurioje krepšinis – populiariausia sporto šaka. Apie klubą ir miestą jam papasakojo buvęs „Lietuvos ryto“ vairininkas Nevanas Spahija, su klubu išsiskyręs ne visiškai taikiai.

Pagrindine problema Vilniaus komandoje išlieka traumos. Treniruotis ir žaisti vis dar negali pagrindinis atakų organizatorius Omaras Cookas, naujokas Zabianas Dowdellas taip pat turi smulkią traumą, tačiau rungtynėms ruošiasi. Su komanda rytinėje treniruotėje nedalyvavo ir Tautvydas Lydeka, kurio traumos rimtumas paaiškės po tyrimų.

Po treniruotės A. Petrovičius pietaus su klubo vadovais, kurie pasakys ko tikisi iš specialisto.

„Niekas negali suteikti man daugiau spaudimo, nei aš pats sau“, – tvirtai pokalbį su žurnalistais baigė treneris.

S. Babrauskas: reikėjo permainų

Tuo metu „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas mąsto visiškai kitaip. Puolėjas negalvoja apie laukiančią dvikovą su „Žalgiriu“, o visą dėmesį skiria penktadienio „Eurolygos“ rungtynėms.

„Nereikia žiūrėti į sekmadienį. Tiek mes turime reikalų penktadienį, tiek „Žalgiris“ turi svarbias rungtynes. Manau, kad jie negalvoja apie mus, o mes apie juos. Norisi pabaigti Eurolygą pergale. Sezonas nesiklostė, bet namie žaidžiame, norisi laimėti“, – priešingai nei treneris kalbėjo „Lietuvos ryto“ senbuvis.

Su treneriu vos keliais žodžiais spėjęs persimesti kapitonas teigė, kad permainų klubui reikėjo, nes viskas stovėjo vietoje, o žaidimas buvo per daug statiškas.

„Reikėjo mums tų permainų, sukrėtimo, nes nežaidėme gerai. Viskas ėjo ta pačia vaga. Manau, tai išeis į naudą. Jau prie Dainiaus Adomaičio pakeitėme kai ką, prie D. Baurmanno žaidėme statiškai, dabar gal daugiau judėsime“.