„Nusprendžiau priimti „Juventus“ pasiūlymą, nes seniai pažįstu Žydrūną Urboną, ne vieną kartą teko bendrauti su juo apie krepšinį, o ir Utenos klubo pasiūlymas buvo įdomus. Manau, kad galėsiu duoti naudos komandai, komanda padės man tobulėti, todėl tikiuosi, kad šis mūsų bendradarbiavimas užtruks ne vienerius metus“, – pasirinkimo motyvus dėstė strategas.

Trenerio karjerą 2009-ais metais pradėjęs D. Adomaitis yra treniravęs Slupsko „Energa Czarni“ bei Vloclaveko „Anwil“ (abu Lenkija) klubus, o nuo 2012-ų metų dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos trenerių štabe. Praėjusį sezoną strategas baigė sostinės klubo vyriausiojo trenerio poste.

Anot naujo trenerio, Utenos komandos stabilumas tapo vienu pagrindinių pasirinkimo motyvų.

„Juventus“ klubas visada pasižymi stabilumu. Artėjančiam sezonui komanda kelia ambicingus tikslus, jau galvoja ir apie ateitį, todėl ir nusprendžiau čia atvykti. Nemažai kalbėjome su Žydrūnu, tačiau apsispręsti nebuvo sunku“.

Ilgametis Lietuvos rinktinės narys D. Adomaitis per savo karjerą yra tapęs Eurolygos, FIBA Europos taurės bei Europos taurės turnyrų čempionu, tris kartus laimėjo Lietuvos, du kartus – Lenkijos bei sykį Latvijos pirmenybes, o 2000-ais metais pasidabino Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medaliu.

Sudarę sutartį su vyriausiuoju treneriu, „Juventus“ administracijos atstovai kibs į sudėties formavimo darbus. Šiuo metu kontraktus su komanda turi Saulius Kulvietis, Edgaras Stanionis, Nikita Barinovas, Jaunius Davniukas ir Arijus Pašakarnys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)