Europos taurės varžybų aštuntfinalyje tarp Lietuvos ir Turkijos klubų – vis dar absoliuti lygybė, tik „Lietuvos rytas“ jau liko be savų sirgalių užnugario.

Galingai mačą pradėję sostinės ekipos krepšininkai pirmą kėlinį laimėjo 30:21, trečiame ketvirtyje išsiveržė į priekį dviženkliu pranašumu (56:46), bet paskui jį visą išbarstė ir užbaigė mačą rezultatu 81:81.

Nieko keisto, kad po finalinio švilpuko „Pinar Karsiyaka“ vairininkas Ufukas Sarica buvo toks patenkintas, jog net pamiršo ateiti į spaudos konferenciją.

Bet ir jo asistentas Servetas Ozsuneras nebandė slėpti šypsenos.

„Manau, toks rezultatas suteikia pranašumą mums. Keliausime namo, kur bus nereali atmosfera, sirgaliai mus dar labiau užves. Ir tereikės laimėti bent vienu tašku“, – kalbėjo Izmiro klubo atstovas.

Koks svarbus kiekvienas taškas turint galvoje laukiantį dvikovos tęsinį Turkijoje, prieš dieną akcentavo ir M. Nicola. Argentinietis tuomet sakė, kad lengvo pasivaikščiojimo Izmire būtų galima tikėtis nebent Vilniuje nugalėjus 100 taškų skirtumu.

Iš šimto liko nulis, ir „Lietuvos ryto“ strategas pakeitė plokštelę.

„Nemanau, kad varžovai dabar turi pranašumą, spaudimas slėgs būtent juos. Svečiuose bus karas, bet turime ten važiuoti ir žaisti. Viskas gerai, reikia tik išlaikyti koncentraciją“, – drąsinosi M. Nicola.

Optimizmo nestinga ir gynėjui Adui Juškevičiui.

„Žinome, kad ten bus sunku, bet šiandien parodėme, jog ir žaisdami prieš juos galime išsiveržti į priekį. Manau, tereikia nenuleisti galvų, toliau taip pat kovoti, būti agresyviems, ir iš Turkijos galime grįžti su pergale“, – vylėsi krepšininkas.

„Lietuvos ryto“ arenoje šeimininkams koją pakišo trečias kėlinys, kurį jie pralaimėjo 18:27.

Gindamiesi vilniečiai nesugaudė vienu metu įsibėgėjusių Juano Palacioso ir Bobby Dixono, o puldami pasimetė tarp varžovų kaitaliojamų gynybos sistemų.

„Priešininkai nepadarė nieko stebuklingo, patys leidome jiems gimti antrą kartą. Tai – vaikiškos klaidos tiek gynyboje, tiek puolime. Manau, labai lengvai galime jas išspręsti. Nepaisant to, didžiuojuosi žaidėjais, jie įdėjo širdį“, – vertino M. Nicola.

Atsakomąsias rungtynes Izmire komandos žais po savaitės.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)