„Jaučiu didelę atsakomybę, nes suprantu, kokie tikslai yra iškelti klubui, tikiuosi, kad pavyks suburti komandą, kuri juos įgyvendins. Laukiu, kol turėsime pilną komandos sudėtį ir galėsime pradėti treniruotis“, – sakė D. Adomaitis.

Treneris teigė, kad gavęs „Neptūno“ pasiūlymą ilgai nesvarstė: „Sutapo klubo ir mano požiūriai. Manau, kad žaidėjai, kurie kilę iš Klaipėdos, neša didesnę atsakomybę ant savo pečių. Svarbu turėti klubo identitetą – jį turi sudaryti žmonės, kurie gimė čia. Tačiau komandos formavimo darbai tik vyksta. Esame toje stadijoje, kai greitai turėtų pasimatyti rezultatai. “

Stratego teigimu, „Neptūno“ treniravimas yra nemažas iššūkis: „Žaisime Europos taurėje, LKL čempionate ketvirta vieta mūsų netenkina, todėl reikia sunkiai dirbti. Kiekvienoje pozicijoje dabar turime po keturis ar penkis kandidatus.“

Paklaustas, kokia yra jo kaip trenerio filosofija, D. Adomaitis atsakė, jog svarbiausia krepšinyje – gynyba.

„Jeigu nori laimėti, krepšinis turi prasidėti nuo geros gynybos, nes sezonas yra ilgas ir formų svyravimas pasireiškia puolime, tačiau reikia suburti grupę žaidėjų, kurie norėtų žaisti gynyboje, o po to galima išreikalauti to iš jų“, – aiškino D. Adomaitis.

Nauji BMW – paskata žaisti „Neptūne“

„Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas neatskleidė komandos komplektacijos eigos, tačiau artimiausiu metu pažadėjo naujienų.

„Praėjusiais metais iš savivaldybės gavome 2 milijonų litų paramą, panaši galbūt bus ir šiemet. Labai džiaugėmės gavę šią paramą. Pagrindinė šio sezono naujovė, kad buvome susėdę prie apskrito stalo. Kalbėjome apie perspektyvas, kad patys turime augintis pamainą ir naująją kartą. Po daugelio metų kalbų pagaliau pradėsime bendradarbiavimą su antra miesto komanda“, – pasakojo O. Kurauskas.

Klubo direktorius pristatė dar vieną naujovę: „Džiaugiamės dėl mūsų įdėto darbo ir žmonių lankomumo. Per reguliarųjį sezoną buvome lankomiausia arena Lietuvoje, greitai vėl pradėsime prekiauti abonentais, dabar jie galios nuo sezono pradžios iki pabaigos, tiek, kiek komanda eis, o ne tik reguliarųjį sezoną.“

Apie komandos formavimo darbus O. Kurauskas nedaugžodžiavo: „Formavimas vyksta, darbas su treneriu yra nuolatinis, turime sąrašą kandidatų, manau, kad dar šią savaitę turėsime naujienų, tačiau kol neturime parašų, negalime skelbti. Biudžetas yra nuolatos kintantis, todėl nebursiu iš kavos tirščių.“

Šiais metais prie „Neptūno“ rėmėjų būrio prisijungė „Krasta Auto“, kuri krepšininkams išdalino BMW automobilius. Klubo vadovas teigė, kad galbūt jie pritrauks krepšininkus į „Neptūną“

„Mes kaip ir BMW esame ambicingi ir lyderiai, galbūt tai bus dar vienas stimulas krepšininkams žaisti „Neptūno“ komandoje“, – teigė O. Kurauskas.

Ambicingi planai

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat atvyko pasveikinti „Neptūno“ komandos.

„Vertinčiau praėjusį „Neptūno“ sezoną ne kaip nesėkmingą, tačiau lūkesčiai buvo didesni nei rezultatai. Linkiu, kad treneriui pasisektų, o tą situaciją, kuri priklauso nuo miesto, suvaldysime. Uždaviniai yra drąsūs, tačiau tikrai nesakyčiau, kad neįveikiami. Norėčiau palinkėti, kad komandos komplektavimas atitiktų trenerių ir valdybos lūkesčius. Pergalių šiai arenai labai reikia. Linkiu, kad sezono pabaigoje galėtume pasidžiaugti – tikiu komanda ir treneriu“, – teigė V. Grubliauskas.

„Neptūno“ valdybos pirmininkas Rimantas Taraškevičius atskleidė konkrečius komandos tikslus artėjantį sezoną.

„Praėjęs sezonas „Neptūnui“ buvo geras, dabar ruošiamės naujam – dalyvausime LKL čempionate ir Europos taurės varžybose. Uždaviniai: prizininkų trejetas LKL mus tenkintų, federacijos taurėje turime siekti aukščiausių tikslų, Europos taurėje turime žengti į antrą etapą. Džiaugiamės turėdami naują trenerį, komandai buvo reikalingi pokyčiai ir jie padaryti“, – dėstė R. Taraškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)