Sunkią pergalę iškovojo prieš rungtynes dviem amerikiečiais pasistiprinusi Šilutės „Šilutė“. Nerijaus Anglickio, Edgaro Sosnovskio ir Eivido Mološčiako vedini pamario krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 70:68 įveikė Šakių „Zanavyką“.

Po dviejų kėlinių šilutiškiai pirmavo daugiau nei įtikinama persvara (44:27), tačiau tragiškai sužaidė trečiąjį ketvirtį ir prieš lemiamas 10 minučių patys atsidūrė besivejančių vaidmenyje (49:51). Paskutinio ketvirčio nervų karą laimėjo šeimininkai, o pergalę „Zanavykui“ atnešti galėjusį tritaškį paskutinėmis sekundėmis pro šalį paleido Artūras Lencevičius.

Nugalėtojams Edgaro Sosnovskis pelnė 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, Nerijus Anglickis pridėjo 17 taškų ir 11 sugriebtų kamuolių, o Eivido Mološčiako sąskaitoje – 12 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų. Komandoje debiutavę amerikiečiai Jimmie Milesas ir Marcus Jacksonas surinko atitinkamai 6 ir 4 taškus.

„Zanavyko“ gretose rezultatyviausias buvo 22 taškus įmetęs Marijus Užupis. 18 pridėjo Artūras Lencevičius, 12 – Simas Raupys.

Po pirmojo rato NKL turnyro lentelėje toliau lieka dvivaldystė. Pralaimėjimus patyrusios Molėtų „Ežerūno-Kario“ ir Vilniaus „Perlo-MRU“ komandos savo sąskaitose turi po 9 pergales ir 4 pralaimėjimus. Joms ant kulnų lipa Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Jonavos „Petrochema“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipos su 8 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais.

Antrasis pirmenybių ratas prasidės šeštadienį (11.15).

Visi XIII NKL turo rezultatai:

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Kauno „Žalgiris-2“ 98:92 (po pratęsimo)

„Trakai“ – Kauno „JAZZ-Diremta“ 77:70

Raseinių „Rasai“ – „Palanga“ 80:83

„Šilutė“ – Šakių „Zanavykas“ 70:68

Jonavos „Petrochema“ – Vilniaus „Perlas-MRU“ 60:57

Joniškio „Delikatesas“ – „Vilnius“ 84:66

Molėtų „Ežerūnas-Karys“ – Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ 96:103 (po pratęsimo)

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją