„Dabar didžiausią dėmesį skiriame fiziniam pasirengimui. Dauguma treniruočių vyksta lauke ir sporto manieže. Taip pat rengiame pratybas ir salėje, kad žaidėjai nepamirštų žaidimo su kamuoliu. Kitą savaitę planuojame sužaisti pirmąsias draugiškas rungtynes, tuomet vyksime į rimtą turnyrą Alytuje, kur bus daug pajėgių komandų. Vėliau laukia turnyras Panevėžyje ir būsime pasirengę sezonui“, – pasakojo vyriausiais treneris Mindaugas Budzinauskas.

Rugsėjo 7–10 dienos penkiasdešimtmetį švenčiantis Panevėžio klubas dalyvaus draugiškame turnyre Alytuje, kur taip pat varžysis Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“, Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija), Južno „Chimik“ iš Ukrainos, Latvijos vicečempionai Rygos VEF ir šeimininkė „Dzūkija“.

Pasirengimas naujajam sezonui yra pirmasis žingsnis Gintaro Kadžiulio trenerio karjeroje. Panevėžietis prisiminė 1996 metus, kai pirmuosius savo žingsnius profesionaliame krepšinyje žengė būtent Panevėžio „Kalnapilio“ gretose.

„Prabėgo daug metų ir vis blaškiausi po skirtingas šalis. Pagaliau grįžau namo. Naujas vaidmuo man primena, kai prieš daugelį metų atėjau į „Kalnapilį“, kuris tapo mano pirmuoju profesionaliu klubu. Tuomet dar buvo neaišku, ar būsiu aš tuo krepšininku, ar ne. Dabar vėl nauja stotelė ir naujas iššūkis – būti trenerio asistentu. Galėsiu patikrinti, ar mano sukauptos žinios duos naudos“, – vylėsi G. Kadžiulis.

Šį tarpsezonį „Lietkabelis“ kol kas įsigijo tris naujokus – Žygimantą Jonušą, Evaldą Žabą ir Dainių Šalengą. Pastarasis per savo karjerą yra tapęs šešiskart Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu ir jam prognozuojamas komandos lyderio vaidmuo.

Panašu, kad 37-erių metų 200 cm ūgio puolėjo adaptacija „Lietkabelyje“ bus greita ir neskausminga.

„Pusę vasaros ilsėjausi po sezono, o antrą dalį skyriau pasirengimui. Per pastaruosius penkerius metus vis gaunu visą vasarą poilsiui, todėl užtenka laiko ir pailsėti, ir pasportuoti. Panevėžyje turiu daug pažįstamų žmonių ir jokių problemų čia nekyla. Klube tikrai susirinkę geri ir profesionalūs žmonės. Užsienyje adaptacija yra daug sunkesnė. Čia viskas vyksta labai lengvai“, – džiaugėsi D. Šalenga.

Pirmą kartą per savo karjerą Lietuvoje rungtyniausiantis 26-erių gynėjas E. Žabas tikisi, kad „Lietkabelis“ ateinantį sezoną sėkmingai pasirodys LKL ir Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Pats gynėjas nori parodyti gerą žaidimą ir svariai prisidėti prie ekipos pergalių.

„Iš savęs tikiuosi geriausio žaidimo, kokio dar nesu žaidęs visą gyvenimą. Noriu pats kažko išmokti ir parodyti kažką Lietuvai. Iš komandos tikiuosi puikių rezultatų, nes praėjusį sezoną turbūt niekas nebuvo patenkintas pasirodymu. Dabar turime naujus trenerius, naujus žaidėjus ir gerą galimybę pasirodyti“, – kalbėjo iš Kanados sugrįžęs 188 cm ūgio krepšininkas.

Šiuo metu „Lietkabelio“ peržiūroje dalyvauja 23 metų 212 cm ūgio vidurio puolėjas iš Kroatijos Domagojus Bubalo. Klubas dairosi atakų organizatoriaus ir dviejų priekinės linijos krepšininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)