Kelias nugalėtojų sosto link studentams nebuvo lengvas. Svečiai iš Vilniaus turnyro pusfinalyje tik po nepaprastai atkaklios ir permainingos kovos palaužė Londono „Klevo“ krepšininkus. Kitame pusfinalyje Kauno „KKL-Sporto fėja“ neprilygo vietos „Lituanicos“ komadai.

Kaip ir dera, turnyro finale užvirė atkakli ir sunkiai nuspėjama dvikova, kuri turėjo patikti į renginį gausiai susirinkusiems žiūrovams. Savo aikštėje žaidusi Londono lietuvių ekipa kurį laiką priešinosi VGTU studentams, tačiau vėliau svečiai padidino apsukas, įgijo solidų pranašumą ir iki pat rungtynių pabaigos nebesidairė atgal.

Studentų ekipai papildomo džiaugsmo suteikė tai, jog jų lyderis Alfredas Lukaševičius, kuris finale surinko net 33 naudingumo balus, buvo pripažintas naudingiausiu turnyro krepšininku.

Tai buvo jau antrasis sostinės atstovų triumfas „Pasaulio lietuvių čempionų taurės“ turnyre, pernai nugalėtojų taurę į viršų kėlė „Medea-VU“ studentai.

Vienas turnyro organizatorių - Britanijos lietuvių krepšinio lygos prezidentas Kęstutis Dobrovolskis - pasidžiaugė renginio sėkme: „Smagu, kad antrus metus paeiliui Londone susiburia stipriausios lietuvių mėgėjų komandos, kurios sukuria šventę ne tik sau, bet ir gausiai bendruomenei. Šiemet turnyrą stebėjo gerokai daugiau žiūrovų, o tai tik įrodo, jog renginys yra reikalingas“.

„Tikimės, kad ateityje dėl „Pasaulio lietuvių čempionų taurės“ varžysis ne tik Lietuvos ir Britanijos atstovai, bet ir daugiau lietuviškų mėgėjų ekipų iš viso pasaulio“, - teigė Britanijos lietuvių krepšinio lygos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją