Renginyje dalyvavo Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė-Liauškienė, legendinis krepšininkas Algimantas Baziukas praeityje atstovavęs Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Statybai“ bei kone didžiausi šalies krepšinio gerbėjai – broliai Nauris ir Normundas Maciai.

Prieš išvyką į Londoną vienas „SK Ferimsta“ lyderių Darius Kibildis kalbėjo užtikrintai: „Esam nusiteikę kovingai ir sieksime tik paties aukščiausio tikslo – pirmos vietos“. Tačiau iki tikslo komandai pritrūko labai nedaug.

Pasaulio lietuvių čempionų taurės finale „ferimstiečiai“ 51:58 nusileido čempionų vardus apgynusiems Londono „Lituanica“ žaidėjams, kurie rungtyniauja Anglijos Nacionalinės lygos antrame divizione ir laimėjo šį čempionatą.

Nugalėtojų gretose dvigubu dubliu pasižymėjo Aušridas Petraitis. Jis pelnė 16 taškų ir atkovojo net 20 kamuolių. „SK Ferimstai“ 15 taškų pelnė D. Kibildis, po 11 – Liudvikas Rukšėnas ir Tomas Grybauskas.

Bronzos medaliais pasidabino Kauno „United“ ekipa. Vos septyniese į Anglijos sostinę atvykę krepšininkai mažajame finale 56:41 nepaliko vilčių Dublino „Inter“ komandai.

Andrius Gedminas nugalėtojams pelnė 22 taškus, Tautvydas Žioba - 17. Airijos lietuvių gretose išsiskyrė 17 taškų surinkęs Mažvydas Čepliauskas.

Turnyrą ekipos pradėjo A ir B grupėse, kuriose tarpusavyje sužaidė po vieną mačą. A grupėje „SK Ferimsta“ 59:45 įveikė „Anykščiai BC“ ir 50:44 – „Inter“ komandas bei užėmė pirmą vietą ir iškovojo teisę žaisti finale. Kovoje dėl antros vietos ir kelialapio į mažąjį finalą „Inter“ 35:28 įrodė pranašumą prieš anykštėnus.

„Lituanica“ B grupėje 34:29 palaužė Švedijos „Vikingus“ ir po įspūdingo spurto 24:8 parbloškė „United“ žaidėjus – 43:30. Kauniečiai mūšyje dėl galimybės žaisti mažajame finale tik po pratęsimo 39:35 nukovė Švedijoje gyvenančius lietuvius.

Tai jau antras Londono „Lituanicos“ čempionų titulas šiame turnyre. Tokiu pat pasiekimu komanda džiaugėsi ir pernai. Pirmus du turnyrus laimėjo „Medea-VU“ (2012 m.) ir VGTU (2013 m.) komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)