Mero kabinete vykusio susitikimo metu Palangos meras Šarūnas Vaitkus svečiams pristatė statomą universalų sporto kompleksą – informavo, kokie darbai šiuo metu vykdomi, kada jie bus baigti, kokią sportininkams reikalingą įrangą planuojama įrengti sporto komplekse.

Meras informavo, jog universalaus sporto kompleksas bus baigtas statyti jau po keleto mėnesių – gegužės 2 d. Palangoje įvyks Sporto komplekso atidarymas. Ta proga kurorte planuojama surengti sporto renginį, ir, pasak Š. Vaitkaus, būtų puiku, jei tai būtų krepšinio varžybos, pavyzdžiui, Nacionalinės krepšinio lygos finalinės rungtynės.

Š. Vaitkus taip pat pabrėžė, jog Palangos Savivaldybės tikslas – pasiekti, kad naujajame sporto komplekse vyktų kuo daugiau įvairių sporto renginių. Tad su LKF atstovais kalbėta apie galimybes, pastačius kompleksą, Palangoje rengti ne tik nacionalinių šalies rinktinių treniruotes, bet ir krepšinio varžybas.

LKF prezidentas A. Sabonis informavo, jog liepą į Palangą tradiciškai atvyks Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kuri pajūryje rengsis rugsėjį Ispanijoje vyksiančiam Pasaulio krepšinio čempionatui. Todėl, pasak A. Sabonio, krepšininkams bei treneriams itin svarbu, kad iki minėto laiko Sporto kompleksas butų ne tik pastatytas, bet ir aprūpintas visa sportininkams profesionalams reikiama įranga. Juo labiau kad pajūryje numatoma rengti ne tik krepšininkų treniruotes, bet ir keletą draugiškų rungtynių.

Po susitikimo mero kabinete kurorto vadovai su svečiais apžiūrėjo ir patį statomą sporto kompleksą – tiek salę, tiek kitas čia rengiamas patalpas.

A. Sabonis, apžiūrėjęs statomą kompleksą, teigė esantis patenkintas tuo, ką Palanga jau netrukus pasiūlys sportininkams. Jo teigimu, vasarą Palangoje apsistosiančiai šalies vyrų krepšinio rinktinei nebereikės važinėti treniruotis į Klaipėdą, kaip kad tekdavo daryti kasmet, ir tai – didelis palengvinimas.

„Bus viskas vienoje vietoje. Įrengiant kompleksą, erdvės yra paliktos visoms patalpoms, kurių reikia sportininkams. Numatytos dvi treniruoklių salės, tad viena galės būti skirta kūno kultūrai, o kita profesionalams. Svarbu, kad štangų salėje būtų nupirkta atitinkama, profesionaliems sportininkams skirta įranga. Iš štanginės atsivers vaizdas į gamtą, į stadioną, ir tai yra puiku. Kalbant apie salę – yra šeši krepšiai, ir tai puiku, „pasaka“, – sakė A. Sabonis.

LKF prezidentas taip pat pabrėžė, jog statomame komplekse yra numatytos ir kitos profesionaliems sportininkams reikalingos patalpos, labai svarbu ir tai, kad bus rekonstruoti ir šalia esančio stadiono bėgimo takai, tad sportininkai turės puikią bazę, labai tiksiančią treniruotis bei rengtis atsakingoms varžyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)