Kol visi laukė žinių iš už Atlanto, tikra „bomba“ sprogo panosėje. Vos prieš savaitę NBA naujokų biržoje Filadelfijos „76ers“ pašauktas A. Gudaitis tik prieš kelias dienas sužinojo, kad nežais NBA Vasaros lygoje. Tik ketvirtadienio rytą paskelbta, kad teisės į lietuvį perleistos Sakramento „Kings“ klubui.

O jau po kelių valandų paaiškėjo, kad A. Gudaitis kitą sezoną toliau rungtyniaus tėvynėje – tik ne „Žalgiryje“, o „Lietuvos ryte“, ir ne Eurolygoje, o Europos taurės varžybose.

Į Vilnių persikėlęs krepšininkas pasirašė sutartį dvejiems metams su galimybe pratęsti ją dar sezonui.

Ar 208 cm ūgio žaidėjo pasirinkimas buvo netikėtas dabar jau buvusios komandos vadovams?

„Žinojome, kad galimas toks variantas, – DELFI teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Neįkalbinėjome Artūro likti, nebandėme konkuruoti siūlydami didesnius pinigus, nes nieko neverčiame žaisti „Žalgiryje“, krepšininkai gali daryti, ką nori. Jei jis nusprendė išeiti – gerai. Mes tik žinome, kad Artūras atsiskleidė čia, ir, mūsų nuomone, čia buvo geriausia vieta jam tęsti karjerą.“

Aukštaūgio sutartis su Lietuvos čempionų klubu turėjo galioti dar metus, todėl norėdamas prisivilioti jį į sostinę, „Lietuvos rytas“ privalėjo sumokėti kontrakte numatytą išpirką.

„Ne kosminė, bet mums pakankamai reikšminga suma“, – paklaustas apie jos dydį, sakė P. Motiejūnas.

DELFI žiniomis, išpirka buvo kiek mažesnė nei 200 tūkst. eurų, dalį jos padengė pats A. Gudaitis.

Praėjusiame sezone, kurį A. Gudaičiui pritemdė čiurnos trauma, vidurio puolėjo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 6,5 taško ir atkovodavo 4 kamuolius. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jo statistikos rodikliai buvo aukštesni: 9,2 taško ir 5,2 atšokusio kamuolio.

Netekus A. Gudaičio ir karjerą baigus Dariui Songailai, „Žalgirio“ priekinėje linijoje lieka tik Robertas Javtokas ir kapitonas Paulius Jankūnas, kuris artimiausiu metu turėtų pratęsti sutartį su Kauno klubu.

Bet dairytis naujokų „Žalgirio“ vadovai tradiciškai neskubės, laukdami, kol krepšininkų kainos rinkoje ims kristi artėjant naujo sezono pradžiai.

Pasak P. Motiejūno, komplektacijos darbus ketinama pradėti tik sulaukus Manto Kalniečio sprendimo: Lietuvos rinktinės įžaidėjas yra pažadėjęs vėl apsivilkti gimtojo miesto ekipos marškinėlius, jei nepatrauks NBA lygos klubų dėmesio.

Tuo metu „Lietuvos ryto“ vadovų komentaro apie naujausią komandos papildymą DELFI ketvirtadienį gauti nepavyko - telefonu neatsiliepė nei klubo direktorius Martynas Purlys, nei viceprezidentas Darius Gudelis.

Įdomu, kad iki šiol tiesiu taikymu iš Kauno į Vilnių arba atvirkščiai persikėlusių krepšininkų buvo tik penki. Praeityje principinių priešininkų stovyklas taip sukeitė Eurelijus Žukauskas, Artūras Javtokas, Kęstutis Šeštokas, Kęstutis Marčiulionis ir D. Songaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)