Šeštadienį po pietų su Vilniaus klubu susijęs portalas lrytas.lt patvirtino, kad su N.Laprovittola pasirašyta vienerių metų sutartis.

Praėjusio sezono Brazilijos pirmenybėse N. Laprovittola per 39 rungtynes pelnydavo po 11,9 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio, atlikdavo po 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,2 kamuolio per mačą. Argentinietis su savo atstovaujama ekipa tapo Brazilijos čempionu.

2014 metais gynėjas buvo pripažintas geriausiu Brazilijos lygos užsieniečiu.

N. Laprovittola solidžiai pasirodė ir neseniai pasibaigusiose Pan Amerikos žaidynėse, kuriose per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 16,25 taško, atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 3,5 kamuolio.

N. Laprovittola Argentinos rinktinei atstovauja nuo 2011 metų. Nuo 2007 metų jis žaidė tėvynės „Lanus“ klube.

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris yra argentinietis Marcelo Nicola.

„Juo domėjomės ilgą laiką. Juo domėjosi nemažai klubų, tačiau priėmė sprendimą žaisti „Lietuvos ryte“. Jis galėjo išvykti į Ispaniją, bet kadangi neturi europietiško paso, jiems netiko. Mums jis - labai svarbus“, - „Lietuvos ryto“ trenerio M. Nicola žodžius, pasakytus lrytas.lt, cituoja agentūra BNS.

M. Nicola tautietis išsiskiria ne tik geru metimu, bet ir aikštės matymu. Argentinietis mėgsta žaisti su aukštaūgiais.

„Jis turėtų tapti vienu komandos lyderių. Kodėl ne vieninteliu? Aš nemėgstu turėti vieną lyderį. Komandoje jų turi būti daugiau, nes vieno nepakaks. Kiti vyrukai irgi turi atlikti darbą“, - sakė M. Nicola.

Treneris labai patenkintas, kad „Lietuvos rytas“ pasistiprino gerus įgūdžius turinčiu atakų organizatoriumi. Krepšinio specialistui iš Argentinos taip pat buvo svarbu ir žaidėjo gebėjimas bendrauti.

„Jo asmenybė - puiki“, - BNS perteikia M. Nicola žodžius portalui lrytas.lt. - Tai puikus krepšininkas. Jis gerai moka organizuoti žaidimą, tampyti vadeles. Jis buvo lyderiu laiminčioje komandoje. Be to, jis gali pelnyti taškus. Esu tikras, kad mums labai padės.“

N. Laprovittola šiuo metu su Argentinos rinktine ruošiasi olimpinės atrankos turnyrui.