Jis uostamiesčio ekipos garbę gynė 2008-2009 metų sezoną, 2013 metais daug prisidėjo, kad „Neptūnas“ iškovotų LKL bronzos medalius ir 2014 metais tapo LKL vicečempionu.

„Visur gerai, bet namuose geriausia. „Neptūnas“ visada buvo ir bus mano gimtojo miesto ekipa. Krepšinis - mano hobis, darbas ir malonumas viename. Malonu, kai žaidi Klaipėdoje ir rungtynių ateina pažiūrėti giminės bei artimieji“, - ne kartą yra sakęs V. Vasylius.

Pasak jo, apsisprendimą likti „Neptūne“ lėmė ne tik geros sąlygos, bet ir tai, kad komanda žais viename prestižiškiausių Europos krepšinio turnyrų - Eurolygoje.

„Džiugu, kad klubo valdyba išsaugojo ne tik trenerių štabą, bet ir ekipos branduolį. Mes esame puikiai susižaidę, pažįstame vienas kitą iš pusės lūpų ir tai labai gerai. Mano akimis, komanda komplektuojama galinga. Manau, kad galėsime, pasivaržyti su Eurolygos ekipomis“, - sakė V. Vasylius.

V. Vasylius savo karjerą dar rungtyniavo Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija), KėdainiųNevėžio“, Samaros "Krasnyje Krylja“ (Rusija), „Šiaulių“ bei Dnepropetrovsko „Dnipro“ (Ukrainoje) ekipose.

Tiesa, V. Vasylius daug patirties įgavo JAV. Į šią šalį jis išvyko vos 17-os. Ten baigė baigti vidurinę mokyklą (11 ir 12 klasę). Vėliau rungtyniavau Old Dominion universitete (NCAA).

„Treneris manimi pasitikėjo, gaudavau daug laiko žaisti. Universitete pamačiau, koks yra gyvenimas be tėvų. Tai mane užgrūdino“, - pasakojo žaidėjas.

Priminsime, kad vakar „Neptūnas“ sudarė dvejų metų sutartį su Donatu Zavacku, taip pat savo gretose dar vienam sezonui išsaugojo kapitoną Martyną Mažeiką, aukštaūgį Simą Galdiką, įžaidėją Mindaugą Girdžiūną ir Arną Butkevičių (sutartis 2 metams). Taip pat turi galiojančią sutartį su Vytautu Šarakausku. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

„Neptūnas“ – išskirtinė komanda, pernai ir užpernai savo gretose turėjusi daugiausiai savo miesto žaidėjų. Šią strategiją klubas siekia išsaugoti ir šiemet: sutartys pasirašinėjamos visų pirma su klaipėdiečiais.

Šiemet „Neptūnui“ - istoriniai metai, juk pirmą kartą neptūniečiai dalyvaus Eurolygoje. Šiemet „Neptūnas“ švenčia 50 metų klubo gyvavimo sukaktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)