Klaipėdiečių gretose pirmaisiais smuikais daugiausiai griežė įprastai atsarginių vaidmenimis besitenkinantys krepšininkai.

Ypač sunkiai sustabdomas buvo įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas. Per 35 min. jis pelnė 23 taškus (6/9 tritaškiai), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika prie pergalės pridėjo 19, Arnas Butkevičius – 15, Ivanas Neliubovas – 13 taškų.

Šiose rungtynėse klaipėdiečiai turėjo verstis be dviejų starto penketo žaidėjų. Pusfinalio serijoje traumą patyrė Simas Galdikas, o prieš mažojo finalo dvikovą virškinimo problemos užklupo Mustafą Shakurą.

„Juventus“ ekipai, kuri trumpai pirmavo tik pirmame ketvirtyje, 15 taškų surinko Arvydas Šikšnius, Nikita Barinovas pelnė 13, Simas Buterlevičius – 11, Ovidijus Varanauskas – 10 taškų.

Nuo uteniškių „Neptūnas“ nutolo antrame kėlinyje, kai po M. Girdžiūno tritaškio įgijo 16 taškų pranašumą.

Vienu metu aikštelės šeimininkai pirmavo 22 taškų skirtumu, tačiau „Juventus“ spurtavo ir sumažino atsilikimą. Vis dėlto Kazio Maksvyčio paprašyta minutės pertraukėlė ir taiklūs klaipėdiečių tritaškiai padėjo tašką rungtynėse.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės bus žaidžiamos pirmadienį Utenoje.

Primename, kad LKL pusfinaliuose praėjusio sezono vicečempioną „Neptūną“ rezultatu 3:1 eliminavo Vilniaus „Lietuvos rytas“, o pirmo medalių komplekto klubo istorijoje siekiantis „Juventus“ nepasipriešino Kauno „Žalgiriui“ (0:3).

D. Adomaitis: krepšinis žaidžiamas galva

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis po rungtynių džiaugėsi pergale, bet teigė, kad visas darbas – dar priešakyje.

„Džiaugiuosi pergale. Turėjome keletą blogų situacijų prieš mačą, iškrito vienas iš lyderių Mustafa Shakuras. Situacija atrodė sunki. Teko žaisti vienas svarbiausių sezono rungtynių be dviejų starto penketo žaidėjų. Tai dar labiau mobilizavo komandą. Džiaugiuosi, kad taip užtikrintai išsiveržėme į priekį ir laimėjome, bet darbas dar tikrai nepadarytas, džiaugsis ta komanda, kuri laimės paskutinė.

Mindaugas Girdžiūnas suprato, kad reikės imtis daugiau iniciatyvos. Šaunuolis, net prametęs metimus pirmoje rungtynių dalyje antrojoje jis buvo vienas lyderių. Apie motyvacijos stoką aš nekalbėjau. Manęs tiesiog klausė, kokia ta motyvacija. Žaidžiame dėl medalių, dėl žaidimo Europos taurėje. Ilgas sezonas, fiziškai ir morališkai užbaigti jį sunku, bet žaidžiame dėl medalių ir motyvacijos tikrai netrūksta“, – teigė jis.

Tuo metu „Juventus“ vairininkas Dainius Adomaitis buvo nusivylęs.

„Kaip minėjau prieš mačą, norint laimėti prieš „Neptūną“ negalime leisti įmesti daugiau nei 70 taškų. Su tokia gynyba, kokią rodėme, tai yra neįmanoma. Jie yra labai talentingi žaidėjai, pataikė daug tritaškių. Pirmas penkias minutes darėme viską taip kaip susitarę, tai pasirodė, kad galima ir pristabdyti „Neptūną“. Negalima taip pamesti savo drausmės žaidime ir daryti viską savaip.

Varžovai patyrę ir gerai susižaidę, kurie kiekvieną klaidą paverčia taškais. Matėme, kad „Neptūnas“ ginasi aikšte ir buvome pasiruošę. Kai kamuolys atsidurdavo ten, kur norime, ataka pasibaigdavo geru metimu. Trečdalyje situacijų kažkuris žaidėjas sugalvodavo kažką padaryti savaip, tai yra elementari drausmė. Pasiteisinimų galima rasti visokių. Išeini į aikštelę ir viską pamiršti, esi tu, kamuolys, komandos draugai ir tavo priešininkai.

Visą sezoną žaidus drausmingai negalima nutrūkti lemiamu momentu. Už pastangas komandą galiu pagirti, kad kovojo iki pabaigos. Kovingumas yra „Juventus“ komandos veidas, bet krepšinis yra žaidžiamas galva“, – tvirtino jis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)