Dabar jau 49-erių metų D. Mutombo per savo įspūdingą NBA karjerą žaidė net septyniose skirtingose komandose, o „Hawks“ garbę gynė 1996-2001 m.

Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jeanas-Jacques Wamutombo, arba tiesiog D. Mutombo, kuris gimė Zaire (dabar tai – Demokratinė Kongo Respublika), NBA lygoje pagarsėjo savo geležine gynyba, blokuotais metimais ir kova dėl kamuolių. Jis net aštuoniskart dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir keturiskart buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju.

Per įsimintiną 1994 m. NBA atkrintamųjų seriją jo atstovaujama Denverio „Nuggets“ ekipa, reguliariajame sezone Vakaruose užėmusi 8 vietą, sensacingai 3:2 įveikė Sietlo „Supersonics“ kolektyvą, kuris buvo absoliutus reguliariojo sezono nugalėtojas ir pirmavo serijoje 2:0, o pats D. Mutombo per 5 mačus blokavo net 31 varžovų metimą. Iš viso daugiausiai per vieną mačą jis yra blokavęs 12 oponentų bandymų.

Vėliau „Nuggets“ vos nesukūrė dar didesnio stebuklo, kai, konferencijos pusfinalyje atsilikdami 0:3, sugebėjo atsitiesti serijoje su Jutos „Jazz“, bet galiausiai pralaimėjo 3:4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)