O gal visgi viską lems patirtis ir garsios pavardės – kaip kad buvo 2007 metais, kai „Nets“ su Jasonu Kiddu ir Vince'u Carteriu priešakyje NBA atkrintamųjų varžybų pirmame rate eliminavo jaunuosius „Raptors“ rezultatu 4:2?

Įdomu, kad tų metų reguliariajame sezone šios komandos Rytų konferencijoje užėmė lygiai tokias pat pozicijas kaip ir šiemet: „Raptors“ – trečią, o „Nets“ – šeštą. Beje, J. Kiddas, dabar ir vėl stovi „Nets“ barikadų pusėje, tiesa, šį kartą jau kaip treneris.

Istorija pasikartos ar bus perrašyta? Pirmą užuominą į atsakymą sužinosime jau šeštadienio vakarą, kai Toronto „Air Canada Center“ arenoje „Raptors“ ir „Nets“ klubai 19 val. 30 min. (Lietuvos laiku) stos akis į akį pirmose NBA atkrintamųjų serijos iki keturių pergalių rungtynėse.

J. Valančiūnas: girdėjau, dabar prasidės visai kitas krepšinis

NBA atkrintamosios Lietuvos rinktinės vidurio puolėjui Jonui Valančiūnui – dar nepažįstama zona. Tačiau galingai reguliariųjų sezoną užbaigęs lietuvis bent jau išoriškai atrodo ramus. O ir treneris Dwane'as Casey jam padeda, liepęs nesukti galvos dėl nieko – tik žaisti, kai ateis laikas.

„Atkrintamosiose visos komandos yra geros ir žaidžia kietai, todėl nėra labai didelio skirtumas, kas mūsų varžovai“, – paklaustas, kaip vertina įtarimus, kad Bruklino „Nets“ tyčia pasirinko „Raptors“ sau į porą, atsakė J. Valančiūnas.

„Žinote, man tai bus pirmos NBA atkrintamosios karjeroje, taigi kaip reikiant pasisemsiu patirties. Po šio sezono tikrai galėsiu pasakyti, kad turiu prisiminimų iš atkrintamųjų varžybų. Girdėjau, kad dabar prasidės visai kitas krepšinis. Laukiu nesulaukiu, kada pats tuo įsitikinsiu“, – teigė jis.

Tiesa, 21-erių metų „centras“ iš Utenos prieš laukiančią dvikovą vienas prieš vieną su greitai jau 38-tąjį gimtadienį švęsiantį NBA veteraną Keviną Garnettą ir kitus „Nets“ vyrukus, išliko atsargus.

„Turėsime pasimokyti ir pasiimti iš šios patirties kuo daugiau – kitiems metams ir tolesnei karjerai“, – aiškino jis.

Lietuviui iš dalies pasisekė, nes „Nets“ versis be pagrindinio savo aukštaūgio Brooko Lopezo, kuris gydosi traumą, tačiau bus ką veikti ir be jo – varžovai turi ir jau minėtą 2008 m. NBA čempioną K. Garnettą, ir pačiam LeBronui Jamesui lemiamame epizode bloką išrašiusį Masoną Plumleę, ir beveik 120 kg sveriantį Andray'ų Blatchę.

J. Valančiūnas per keturis reguliariojo sezono mačus su „Nets“ ekipa vidutiniškai pelnė po 10,3 taško ir atkovojo po 8,8 kamuolio.

Ch. Webberio prognozėje – „Raptors“ konferencijos finale

Nors patys „Raptors“ krepšininkai ir tuo labiau jų treneris D. Casey kol kas rūpinasi tik pirmuoju ratu ir laukiančia sunkia akistata su „Nets“ žvaigždėmis, NBA ekspertai žiūri kiek labiau į priekį ir mėgina nuspėti, kaipgi susiklostys visa atkrintamųjų varžybų eiga.

Bene optimistiškiausiai Toronto komandos su J. Valančiūnu atžvilgiu nusiteikęs TNT laidos „Inside the NBA“ analitikas Chrisas Webberis. Jis kartu su kita legenda Reggie Milleriu pateikė savo prognozes prieš pat pasibaigiant reguliariam sezonui.

Ch. Webberio manymu, „Raptors“ šiemet turėtų nukeliauti iki pat Rytų konferencijos finalo, kuriame nusileis tik dukart iš eilės lygos čempionams Majamio „Heat“ klubui, o pastarasis NBA superfinale pripažins San Antonijaus „Spurs“ pranašumą.

Tuo metu jo kolega R. Milleris prognozuoja, jog Rytų konferencijos finale susikaus jos favoritai – „Heat“ ir Indianos „Pacers“, o superfinale triumfuos „Heat“ komandą įveiksiantys Los Andželo „Clippers“ vyrai.

Vis dėlto jau aišku, kad Ch. Webberio spėjimas negali būti visai tikslus, nes, jų pergalės atveju, „Heat“ ir „Raptors“ keliai susikirstų jau antrame etape, t. y. Rytų konferencijos pusfinalyje.

„Toronto Sun“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas kiek realistiškesnis – jis apie jokius finalus kol kas neužsimena, tačiau linksta prie to, kad „Raptors“ ties pirmu barjeru nesuklups ir pranoks „Nets“ rezultatu 4:3.

„Seniai bemačiau tokią seriją, kurioje tiek daug X faktorių. Amiro Johnsono sveikata? Kuris Deronas Williamsas žais – gerasis ar blogasis? Ar JV išnaudos savo ūgio pranašumą prieš varžovus?

Kiek likę Paulo Pierce'o ir Kevino Garnetto bakuose? Ar Shaunas Livingstonas neutralizuos DeMarą DeRozaną? Kad ir kaip ten, rinkčiausi, jog „Raptors“ laimės septintose rungtynėse“, – viliasi jis.

Tačiau tolesnės „Raptors“ perspektyvos, anot jo, yra labai miglotos.

„Jie gali laimėti vieną mačą prieš „Heat“, galbūt net du prieš „Pacers“. Bet kuriuo atveju, nematau jų, peržengiančių antrąjį ratą“, – taip pakomentavo drąsų Ch. Webberio spėjimą R. Wolstatas.

Rytų konferencijos ketvirtfinalio tarp „Raptors“ ir „Nets“ tvarkaraštis (Lietuvos laiku):

1 rungtynės: „Raptors“ – „Nets“ (balandžio 19 d., 19:30 val.)

2 rungtynės: „Raptors“ – „Nets“ (balandžio 22 d., 2:30 val.)

3 rungtynės: „Nets“ – „Raptors“ (balandžio 25 d., 2 val.)

4 rungtynės: „Nets“ – „Raptors“ (balandžio 27 d., 2 val.)

5 rungtynės*: „Raptors“ – „Nets“ (balandžio 30 d.)

6 rungtynės*: „Nets“ – „Raptors“ (gegužės 2 d.)

7 rungtynės*: „Raptors“ – „Nets“ (gegužės 4 d.)

* – jei prireiks

Sekmadienį kovą NBA atkrintamosiose pradės ir Hiustono „Rockets“ su Donatu Motiejūnu, kurie pirmame Vakarų konferencijos raunde galynėsis su Portlando „Trail Blazers“ kolektyvu.

Toronto „Raptors“ tapo Rytų konferencijos Atlanto diviziono čempionais

21-erių metų Jonas Valančiūnas ir 37-erių metų Kevinas Garnettas

Masonas Plumlee ir Jonas Valančiūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)