„Labai gaila, bet R. Javtokas nevažiuoja į Vokietiją. Jo šeimoje įvyko didelė nelaimė – Robertas neteko tėvelio, todėl lieka Lietuvoje. Aš viso trenerių kolektyvo ir personalo vardu noriu perduoti jam užuojautą. Linkime, kad viskas praeitų kaip įmanoma lengviau“, – prieš išvykdamas į Berlyną sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Netekus dviejų aukščiausių komandos žaidėjų, papildomas pareigas baudos aikštelėje turės dalintis puolėjai Paulius Jankūnas ir Darius Songaila.

Jų laukia akistata su kroatišku tandemu: 208 cm ūgio buvusiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovu Leonu Radoševičiumi ir 4 cm žemesniu Marko Baničiumi.

Vis dėlto ALBA strategas Saša Obradovičius puolime svarbesnius vaidmenis patiki perimetro žaidėjams iš JAV: Reggie Reddingui ir Alexui Renfroe. Su pastaruoju įžaidėju S. Obradovičius prieš dvi savaites apsistumdė minutės pertraukėlės metu, bet aistros vėliau buvo nuramintos, ir amerikietis liko Berlyno klube.

Savo ruožtu, pergalinga „Žalgirio“ žaidimo banga lūžo praėjusį sekmadienį, kuomet kauniečius jų pačių žiūrovų akivaizdoje pranoko Klaipėdos „Neptūnas“.

„Pralaimėjimas tikrai buvo skaudus, tuo labiau, kad prieš jį žaidėme gerai. Rungtynės parodys, ar atsigavome. Bet rytoj laukia kitas mačas, ir jo niekas į vėlesnį laiką neperkels. Kiek jau laiko buvo, tiek turi užtekti“, – kalbėjo G. Krapikas.

Tiek „Žalgiris“, tiek ALBA iš aštuonerių iki šiol sužaistų Eurolygos TOP-16 etapo rungtynių laimėjo trejas ir E grupėje dalinasi 5-6 vietomis.

DELFI paklaustas, ar dar realu kibti į atlapus tokioms komandoms kaip „Barcelona“ arba Atėnų „Panathinaikos“ ir brautis į ketvirtfinalį, G. Krapikas traukė pečiais.

„Manau, viskas realu, bet dabar reikia rūpintis tik artimiausiu iššūkiu. Kiekvienos rungtynės dabar labai svarbios. Namuose prieš vokiečius laimėjome užtikrintai, bet tą reikia pakartoti Berlyne“, – dėstė treneris.

Pirmo rato dvikovoje Kaune „Žalgiris“ ALBA ekipą buvo įveikęs rezultatu 75:62.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)