Penktą pergalę (5/2) Jaunimo čempionate iškovojo Palangos sporto centro „Lalila“ komanda. Ramūno Juškos auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 105:79 sutriuškino iki tol lygoje pirmavusius Kauno krepšinio mokyklos „Perkūnas“ komandos „Vytrita“ krepšininkus, kuriems tai buvo antroji nesėkmė (5/2). Palangiškiai iniciatyvą perėmė antrame rungtynių kėlinyje, po kurio pirmavo 11 taškų skirtumu. Trečiame ketvirtyje pranašumas padidėjo iki 19 taškų ir paskutinė rungtynių dalis buvo tik formalumas.

Nugalėtojų gretose Ernestas Bružas pelnė 30 taškų ir po krepšiais atkovojo 8 kamuolius. Mantas Aukselis surinko 14 taškų, o Gytis Šleinius ir Antanas Lapė (10 atk. kam.) po 13. „Perkūno“ komandoje Stepas Butautas įmetė 13 taškų, o Evaldas Džiaugys surinko 12.

Šventinių dovanų sulaukė Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ komanda, kuri iškovojo pirmąją pergalę (1/6). Egidijaus Vasiliausko treniruojami šiauliečiai namuose 80:74 privertė pasiduoti Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ krepšininkus, kuriems tai buvo 4 nesėkmė (3/4). Abi komandos daugiau rėmėsi startinio penketo žaidėjais, o rungtynių baigtis sprendėsi paskutiniame ketvirtyje. Likus 34 sekundėms aikštės šeimininkai pirmavo tik 2 taškais, tačiau kauniečiai prametė tris tolimus metimus, o „Saulės“ komanda pergalę užtvirtino baudų metimais ir Gyčio Armono dvitaškiu.

Nugalėtojų gretose Mantas Margis pelnė 26 taškus, atkovojo 6 ir perėmė 4 kamuolius, Tautvydas Grakauskas pridėjo 20 taškų ir 7 atkovotus kamuolius, o Vytautas Vėlaitis surinko 13 taškų. „Aisčių“ gretose įspūdingai žaidė Jurgis Čėsna, kuris pelnė 38 taškus (11/17 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 10/11 baudos), Gytis Lydeka pelnė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Trečią nesėkmę (4/3) „Olimpinėje taurė“ ir antrą iš eilės patyrė Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komandos „Blancomet“ krepšininkai. Vilniečiai savo namų tvirtovėje 53:61 nusileido amžiniems varžovams iš Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro, kuriems iškovojo ketvirtą pergalę (4/3). Šis mačas bus tarsi sūpuoklės. Po pirmojo ketvirčio kauniečiai pirmavo 12-os taškų skirtumu, po dviejų – marčiulioniukai sumažino atsilikimą iki 4-ių, po trijų vilniečiai jau pirmavo 4 taškų skirtumu, tačiau paskutinę atkartą 19:7 laimėję „saboniukai“ iškovojo pergalę. Aikštės šeimininkams nepadėjo ir puikiai laimėta kova po krepšiais (58/35).

Nugalėtojų gretose Justas Vazalis įmetė 19 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, Raimundas Žuklevičius ir Arnoldas Januška pelnė po 12 taškų. Š.Marčiulionio akademijos komandoje Tomas Zdanavičius pelnė 16 taškų ir atkovojo 17 kamuolių, o Kasparas Krasauskas ir Mantas Pigaga pridėjo po 10.

Penktą pergalę (5/2) čempionate iškovojo Vilniaus krepšinio mokyklos komanda. Gintauto Reginos treniruojami sostinės krepšininkai namuose 91:57 nepaliko vilčių Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro komandai, kuri patyrė jau šeštą nesėkmę (1/6). Vilniaus KM auklėtiniai jau nuo pirmųjų minučių šovė į priekį, kai pirmą ketvirtį laimėjo 33:11. Toliau skirtumas tik didėjo ir aikštės šeimininkai iškovojo užtikrintą pergalę.
Nugalėtojų komandoje treneris leido pasireikšti visiems žaidėjams, o naudingiausiai žaidė Rytis Meškauskas, kuris pelnė 16 taškų ir perėmė 4 kamuolius. 14 taškų ir 8 atkovotus kamuolius pridėjo Lukas Žarskus. Panevėžio KKSC komandoje Benas Nakutis įmetė 14 taškų, o Aurimas Davidonis ir Aivaras Michnevičius po 12.

Jaunimo čempionato „Olimpinės taurės“ turnyro lentelės viršuje trivaldystė. Pirmauja po 5 pergales turintys Palangos SC, Vilniaus KM ir „Perkūno“ KM komandos. 4-oje vietoje įsitaisė Sabonio krepšinio centro auklėtiniai, 5 – Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ atstovai, 6 – techninį pralaimėjimą turintys marčiulioniukai, o 7-8 vietas dalinasi po pergalę turintis Panevėžio KKSC ir Šiaulių KA „Saulė“ atstovai.

Naudingiausiu septinto turo žaidėju tapo Palangos sporto centro auklėtinis Ernestas Bružas. 183 cm ūgio atakuojantis gynėjas mače su „Perkūno“ komanda per 29 minutes pelnė 30 taškų (8/14 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 8 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą ir surinko 33 naudingumo balus.

E. Bružas tokio įvertinimo šį sezoną sulaukė jau antrą kartą. Iš viso per 7 „Olimpinės taurės“ turus naudingiausiu turo krepšininku Palangos sporto centro atstovai tampa jau 5 kartą. 2 sykius tokio įvertinimo sulaukė E. Bružas, po kartą – Deividas Petravičius, Rokas Mažionis ir Gytis Šleinius.

„Olimpinės taurės“ komandos VIII turą pradės sausio 13 dieną.

Savo kovas tęsia ir Jaunimo čempionato II diviziono dalyviai: pergales šventė Anykščių sporto centras, Rokiškio kūno kultūros ir sporto centras bei Radviliškio švietimo ir sporto paslaugų centras:

Anykščių SC – Ukmergės SC 85:72

Rokiškio KKSC – Molėtų SC 100:76

Radviliškio ŠSPC – Plungės SRC 77:67.

„Olimpinės taurės“ II diviziono komandos kovas tęs sausio 11 dieną.
Jaunimo krepšinio čempionatą pristato „Olifėja“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)