Kauno „Žalgirio“, kuriam finalo serijos metu teks mažiausiai du kartus svečiuotis Vilniuje, direktorius Paulius Motiejūnas dar tebevykstant pusfinaliui tarp „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ įgnybo būsimiems varžovams dėl kuklios jų namų tvirtovės.

„Pagirtina, kad ten (Klaipėdoje – DELFI) salė tikrai normali, ne taip, kaip Vilniuje“, – praėjusią savaitę DELFI sakė P. Motiejūnas.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ kapitonas Martynas Gecevičius tikina, kad jam žaisti mažesnėje arenoje yra tik jaukiau dėl garsesnio vilniečių aistruolių palaikymo.

„Kai žaisdavome rungtynes „Siemens“ arenoje, „Žalgirio“ sirgaliai užimdavo kone pusę tribūnų – per pristatymą vos girdėdavome savo pavardes. „Lietuvos ryto“ arenoje taip dar nebuvo, todėl atmosfera būna geresnė čia. Klubas taip jau nusprendė, o mes nesame prieš“, – teigė gynėjas.

Per vienintelę finalininkų akistatą „Lietuvos ryto“ arenoje reguliaraus sezono metu šeimininkai išties jautėsi žymiai tvirčiau nei „Žalgiris“, kuris buvo sutriuškintas rezultatu 66:93.

Tačiau namų aikštės pranašumą finale turi reguliarųjį sezoną laimėję kauniečiai, tad Marcelo Nicola auklėtiniams, norintiems nutraukti nuo 2010-ųjų besitęsiančią titulų sausrą, reikės pergalių ne tik namuose, bet ir išvykose.

M. Gecevičius šio faktoriaus nesureikšmina.

„Norint tapti čempionais reikia vieną kartą laimėti Kaune ir tiek“, – sakė snaiperis.

Krepšininkas užsiminė, kad vilniečiai rengia keletą naujų sumanymų finalui. Bet „Žalgiris“ ruoštis kovai dėl aukso laiko turėjo dar daugiau, todėl M. Gecevičius nesiryžta spėti, kieno namų darbai pasirodys pranašesni.

Savo ruožtu, M. Nicola į klausimą, ar ketina smarkiai keisti dvikovose su „Neptūnu“ naudotą žaidimo planą, atsakė tik aptakiomis frazėmis.

„Žalgiris“ – kitokia komanda nei tritaškius mėtantis „Neptūnas“. Turime prisitaikyti ir pasirengti atlaikyti viską, ką mums paruošė varžovai. Tai apima tiek psichologinę, tiek fizinę, tiek taktinę parengtį. Taktiškai turime daug pasirinkimų, bet svarbiausia – pasitikėti savimi ir tuo, ką darome.

Iki šio momento padarėme savo darbą, nors nebuvo lengva nei ketvirtfinalyje, nei pusfinalyje. Kovojome tada, kovosime ir dabar“, – dėstė argentinietis.

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris slapukavo ir klausiamas, ar pusfinalio serijos pabaigoje Gedimino Oreliko minutes Mike'o Moserio labui aukojo tikrindamas pastarąjį prieš finalą, kuriame vilniečių sunkiesiems krašto puolėjams gynyboje teks atlaikyti Pauliaus Jankūno ir Dariaus Songailos spaudimą.

M. Nicola tik patikino, kad dengdami „Žalgirio“ lyderį Jamesą Andersoną jo auklėtiniai nepamirš kitų kauniečių ginklų.

„Žalgiris“ – ne tik J. Andersonas. Tai ir P. Jankūnas, ir Robertas Javtokas, ir Artūras Milaknis. Aišku, J. Andersonas yra labai geras žaidėjas, bet sutelkus gynybą tik ties juo, atsirastų kitas žaidėjas, įmesiantis 20 taškų. Aš noriu laimėti ne prieš J. Andersoną, o prieš visą „Žalgirį“, – pabrėžė treneris.

Primename, kad LKL finalas, kuriame bus kovojama iki keturių pergalių, prasidės ketvirtadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)