Jos sudarytojai Elena Puišienė ir Zigmantas Motiekaitis. Knygoje „Stanislovas Stonkus – sporto ir mokslo ąžuolas“ galima rasti įdomių ne tik S. Stonkaus, bet ir sporto bei mokslo raidą atspindinčių atsiminimų, nuotraukų ir įžvalgų.

„Džiaugiuosi, kad knygos parengimo idėją palaikė profesoriaus S. Stonkaus artimieji. Stengiamės surinkti kuo daugiau nuotraukų, atsiminimų. Knyga pasakoja apie išskirtinę asmenybę, tačiau, jei bus galimybių, reikėtų analizuoti ir jo darbus, dešimtis knygų ir straipsnių, palikimą, kuris aktualus nepaisant bėgančių metų“, – teigė Z. Motiekaitis.

Knygos apie Stanislovą Stonkų pristatymas (LSU nuotr.)

LSU (tuomet – LVKKI) absolventas, nusipelnęs šalies krepšinio treneris Vladas Garastas teigė, kad S. Stonkus – ne tik išskirtinis pedagogas, mokslininkas, bet ir puikus žaidėjas bei treneris.

„Jis buvo vienas geriausių krašto puolėjų ir pirmas mano krepšinio treneris. S. Stonkus ištobulino metimą pašokus viena ranka į krepšį. Tapo Europos krepšinio čempionu, dviejų olimpiadų vicečempionu, jei ne liga, jo sportiniai pasiekimai būtų dar didesni. S. Stonkus prašė tiek knygų ir straipsnių apie krepšinį, kad jam niekas neprilygs“, – įžvalgomis dalijosi V. Garastas.

Algimantas Ivašauskas ir Valdas Garastas (LSU nuotr.)

Knygą apie S. Stonkų sudaro septynios dalys. Jose artimųjų atsiminimai, apžvelgiama sportinė veikla ir laimėjimai, pateikiami mokslinės ir akademinės veiklos fragmentai, jo indėlis rengiant Lietuvos sporto enciklopediją, atskleidžiamas neeilinis organizatoriaus talentas, veikla atkuriant Lietuvos olimpinį sportą, jo įnašą į nacionalinį ir tarptautinį sporto mokslą bei istoriją.

„Ypatingai vertiname profesoriaus S. Stonkaus moralinį autoritetą. Jo darbai iki šiol byloja apie neeilinę asmenybę iš kurios turime mokytis“, – teigė LSU rektorius profesorius Albertas Skurvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją