Būtent dėl senų įsipareigojimų buvusiems krepšininkams, žalgiriečiai šiandien prasidedantį 22-ąjį Lietuvos krepšinio lygos sezoną bus priversti pradėti be amerikiečių Jameso Andersono ir Maaliko Waynso, kurie dar negali būti registruojami oficialioms rungtynėms.

Komandos vyriausias treneris Gintaras Krapikas neslėpė apmaudo dėl susidariusios padėties, tačiau neabejojo, kad ji anksčiau ar vėliau bus išspręsta, o prie lietuviško komandos branduolio naujokai galės prisijungti prieš Eurolygos startą.

Vis dėlto, Jono Kazlausko asistentu Lietuvos rinktinėje dirbęs specialistas pasiruošimą naujam sezonui vertino teigiamai bei liko patenkintas komandos pasirodymu Vlado Garasto taurėje, kurioje „Žalgiris“ liko antras.

„Komanda buvo tikrai neblogai pasiruošusi. Pasiruošimą baigėme turnyru Klaipėdoje, kur rezultatas buvo neblogas, išskyrus paskutines rungtynes su Maskvos srities „Chimki. Manau, kad judame į priekį. Be abejo, yra dar ką taisyti. Dabar svarbu, kad žaidėjai pasiektų optimalią savo formą. Tada ir pati komanda žais geriau“, – aiškino praėjusio sezono viduryje Saulių Štombergą prie „Žalgirio“ vairo pakeitęs ir šiemet su klubu naują sutartį sudaręs G. Krapikas.

Vienu komandos ramsčių praėjusiais metais buvęs Robertas Javtokas antrino treneriui, tačiau pripažino, kad iki tobulybės dar toli. Vasarą traumas gydęsis pagrindinis komandos vidurio puolėjas teigė, kad dar reikia laiko įsivažiuoti – tiek jam pačiam, tiek komandai.

„Daug ilsėjausi. Iš pradžių ir negalėjau sportuoti, o po to pradėjau judėti individualiai, po nedaug. Visas sportas atėjo dabar, su komanda, – teigė R. Javtokas, pripažinęs, kad dar nėra geriausios sportinės formos. – Nemanau, kad geriausios jos dabar ir reikia. Viskas turi ateiti savo laiku.“

Kalbėdami apie naująjį sezoną tiek krepšininkas, tiek G. Krapikas išskyrė jaunojo žalgiriečio Artūro Gudaičio progresą. Aukštaūgis vasarą praleido nacionalinės rinktinės stovykloje ir buvo atsidūręs ant galutinio dvyliktuko slenksčio.

„Aš galvoju, kad Artūras labai gerai tęsia savo tobulėjimą nuo praeito sezono pabaigos. Jis labai produktyviai praleido vasarą, ilgą laiką buvo rinktinės sudėtyje ir netgi pretendavo pakliūti į dvyliktuką. Tie mėnesiai, praleisti su rinktine, davė labai daug“, – sakė rinktinėje su žaidėju dirbęs strategas.

Anot G. Krapiko, būtent jauniesiems „Žalgirio“ krepšininkams teks dalis atsakomybės užkamšant atsiradusias trumpalaikes spragas komandos sudėtyje: „Truputį susižeidus M.Waynsui, turėjau gerą galimybę patikrinti abu jaunus mūsų įžaidėjus (Vaidą Kariniauską ir Luką Lekavičių – aut past.), kurie tikrai turėjo labai gerų atkarpų ir visai neblogai kompensavo mūsų pagrindinio įžaidėjo praradimą. Kai bus rimtos oficialios rungtynės bus galima tikėtis jų pagalbos.“

Į kovų sūkurį LKL čempionai žengs patys pirmieji – „Žalgiris“ sezono atidarymo rungtynes svečiuose su Kėdainių „Nevėžiu“ žais šį trečiadienį 18 valandą. Tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti oficialioje lygos svetainėje.

Trečiadienį taip pat susikaus Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (18 val. 30 min.) bei Klaipėdos „Neptūnas“ ir Alytaus „Dzūkija“ (19 val.).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!