Pirmininkaujant LKF prezidentui Arvydui Saboniui, vykdomasis komitetas vienbalsiai vyrų ir moterų nacionalinių rinktinių rezultatus įvertino labai gerai. Vyrų rinktinė užėmė ketvirtą vietą pasaulio taurės turnyre Ispanijoje, o moterys pateko į kitų metų Europos čempionatą Rumunijoje ir Vengrijoje.

Taip pat labai gerai buvo įvertintas ir trijulių (3x3) krepšinio rinktinių pasirodymas. Lietuvos vaikinai tapo jaunimo olimpinių žaidynių čempionais Nandzinge, vyrai užėmė ketvirtą vietą pasaulio čempionate ir iškovojo Europos čempionato bronzą. Savo ruožtu moterys laimėjo atranką į Europos čempionatą ir iš kovos dėl medalių pasitraukė ketvirtfinalyje.

Tuo tarpu įvairių šalies jaunimo rinktinių rezultatai buvo įvertinti kritiškai. Tik vienos jaunimo rinktinės – dvidešimtmečių (U20) vaikinų – pasiekta penkta Europos čempionato A diviziono vieta buvo įvertinta gerai. Visų kitų jaunimo rinktinių rezultatus rungtyniaujant Europos čempionatuose LKF vykdomasis komitetas įvertino patenkinamai.

Tokie rezultatai dar labiau prisidėjo prie LKF planų tobulinti jaunųjų krepšininkų ugdymo sistemą. Tarp šių planų – jau šį savaitgalį Kaune prasidėsiantis U15 Talentų kartos projektas 2000 metaų gimimo vaikams (14 talentingiausių mergaičių ir 14 talentingiausių berniukų Lietuvoje) ir įvairios LKF konsultacinės komisijos. Tarp jų – Meistriškumo komisija, kuri kontroliuos jaunųjų krepšininkų rengimą.

LKF vykdomojo komiteto metu buvo patvirtintos 6 konsultacinės komisijos: Komunikacijos - rėmimo - finansų valdymo, Teisės ir infrastruktūros, Meistriškumo, Mokslo ir medicinos, Technologijų ir inovacijų, Masiškumo.

Taip pat aptarti einamieji Lietuvos krepšinio klausimai, patvirtinti LKF Didžiosios ir Mažosios taurių turnyrų nuostatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)