„Labai džiaugiuosi, kad atvyko pernai metų rinktinės branduolys, nors labai gaila, kad pora krepšininkių negalėjo prie mūsų prisijungti. Laiko turime nedaug, todėl krepšinio elementai bus derinami su fizinio parengimo treniruotėmis“, – sakė Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Pirma treniruotė vyko naujoje Druskininkų sportininkų rengimo centro salėje.

Treniruotis su rinktine negalėjo traumas patyrusius Lina Pikčiutė ir Mantė Kvederavičiūtė, taip pat dėl svarbių asmeninių priežasčių neatvykusi Lina Aglinskaitė. Jas pakeitė Neringa Skadaitė ir Kristina Alminaitė.

Su moterų rinktine iškart pradėjo dirbti ir Lietuvos vyrų rinktinės fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Druskininkuose gegužės 12—15 dienomis Lietuvos moterų rinktinė žais po dvejas rungtynes su Baltarusijos ir Ukrainos krepšininkėmis. Po to Lietuvos krepšininkės vyks į turnyrą Prancūzijoje, o su šalies aistruoliais prieš išvykdamos į Europos čempionatą atsisveikins dvejomis rungtynėmis su Kinijos rinktine birželio 6 dieną Kėdainiuose.

Europos čempionatas vyks birželio 11—28 dienomis Rumunijoje ir Vengrijoje. Lietuvės grupės rungtynes pradės Vengrijos mieste Šoprone. Jų varžovėmis bus pajėgios Ispanijos, Slovakijos, Švedijos ir Vengrijos rinktinės.