Jau nuo pat ankstaus pirmadienio ryto Palangoje tvyro karštis. Palangą užplūdusiems poilsiautojams tai gera naujiena, tačiau krepšininkų toks oras neturėtų itin džiuginti.

Mat pirmoje stovykloje pajūryje didžiausias dėmesys bus skiriamas fiziniam pasiruošimui ir darbui lauke.

Atvyko ir vieni, ir su šeimomis

Pirmadienį krepšininkai pradeda rinktis į Palangą. Šiandien taip pat numatytas vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko ir krepšininkų pirmasis susitikimas. Pirmadienio vakarą laukia ir pirmojo treniruotė Palangos stadione. Pirmoje treniruotėje dalyvaus 14 žaidėjų. Šiemet ekipoje nebus Lino Kleizos, Roberto Javtoko ir Tomo Delininkaičio.

Rinktinės trenerių ir žaidėjų susirinkimas numatytas 13.30 val. Vėliau laukia pietūs ir vakarinė treniruotė. Dauguma žaidėjų atvyko vieni, be šeimų. Paulius Jankūnas atvyko su žmona ir dviem sūnumis.

Vienas atvyko Mantas Kalnietis.

„Turėjau šiek tiek atostogų. Kaip visada – kai atostogos tai lietus lyja, kai reikia dirbti – saulė kepina“, - juokavo M. Kalnietis.

Tuo tarpu Darjušas Lavrinovičius į stovyklą atvyko ne tik su žmona Edita, bet ir su keturkoju augintiniu bišonų veislės šuniuku. E. Lavrinovič DELFI teigė, kad šį kartą į Palangą atsivežė tik vieną iš dviejų augintinių. Moteris teigė, kad savo augintinį stengiasi vežtis visur, kur tik įmanoma.

Be to, į rinktinės stovyklą atvyko ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Planuota, kad pirmadienį per susirinkimą bus išrinktas ir naujas rinktinės ekipos kapitonas, tačiau kol kas rinkimai neįvyko ir komanda kapitono neturi.

Nėra NBA atstovų ir J. Mačiulio

Tuo tarpu NBA rungtyniaujantys Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas prie komandos prisijungs vėliau: pirmojo laukiama liepos 22 d., antro - tik rugpjūčio 8 d.

Pasirengimo su kitais rinktinės kandidatais nepradės ir Jonas Mačiulis, kuris dalį liepos treniruosis individualiai.

Žais 14 kontrolinių mačų

Pasaulio čempionatą lietuviai pradės Gran Kanarijoje. D grupėje taip pat varžysis Angolos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Meksikos ir Australijos krepšininkai. Čempionatas Ispanijoje vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis.

Po treniruočių stovyklos pajūryje, ekipa treniruosis Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje ir Klaipėdoje. J. Kazlausko auklėtinių taip pat laukia išvykos į Suomiją ir Slovėniją, o paskutinė stovykla prieš planetos pirmenybių startą rugpjūčio 24-27 dienomis bus surengta Kroatijoje.

Per du mėnesius ekipa sužais 14 kontrolinių susitikimų, iš kurių devyni vyks Lietuvoje. Tarp lietuvių varžovų: Latvija, Gruzija, Ukraina, Suomija, Australija, Graikija, Naujoji Zelandija, Slovėnija, Brazilija, Iranas ir Kroatija.

Prieš ketverius metus Turkijoje surengtame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė laimėjo bronzos medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)