„Diskusijų buvo daug. Tačiau taip ir turi būti, nes Lietuvos krepšinio federacijos veikla apima labai platų spektrą – nuo žaidėjų licencijavimo iki lygų nuostatų suderinimo. Labai gerai, kad tokių diskusijų metu gimsta teisingiausi sprendimai“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Būtent dėl įvairių krepšinio lygų – vyrų, moterų ir moksleivių – nuostatų ir kilo daugiausia diskusijų. Jos apėmė žaidėjų galimybes turėti dviejų lygų licencijas, registravimo terminus, salių tinkamumą ir panašiai. Kitam posėdžiui nukeltas Lietuvos moterų krepšinio lygos nuostatų tvirtinimas.

Posėdžio metu buvo pritarta, kad naujuoju Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneriu taptų Rimvydas Samulėnas. Jis buvo ankstesnio stratego Manto Šerniaus asistentas. M. Šernius atsisakė pareigų, nes jo treniruojamos vyrų Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos rungtynių tvarkaraštis sutampa su moterų rinktinės atrankos rungtynėmis.

Pritarta, kad ateinantį sezoną šalies vyrų taurės turnyras vyks kaip pernai. Jame dalyvaus aštuonios Lietuvos krepšinio lygos komandos, atrinktos po dviejų LKL ratų. Finalo aštuonetas, kurį organizuos LKL, vyks tris dienas ir sutaps su LKL žvaigždžių diena. Oficialus taurės turnyro pavadinimas paaiškės artimiausiu metu.

LKF vykdomasis komitetas, pagal visuotinės konferencijos patvirtintus atnaujintus įstatus, atšaukė tris LKF viceprezidentus Kęstutį Pilipauską, Rimantą Cibauską ir Antaną Guogą. Vienu nauju viceprezidentu patvirtintas Algimantas Stasys Anužis. Dėl kitos kandidatūros – Mindaugo Plūko – bus balsuojama kito LKF vykdomojo komiteto posėdžio metu.

Posėdžio metu taip pat buvo pritarta galimybei iš principo rengti Olimpinių žaidynių krepšinio atrankos turnyrą.

LKF vykdomasis komitetas nutarė neleisti Lietuvos krepšinio arbitrams teisėjauti Vieningosios krepšinio lygos rungtynėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)