33-ejų metų krepšinio treneris S. Momkauskas jau aštuonerius metus dirba Akmenės rajono sporto centre. Treneris 2014 metais su 1996 metais gimusių vaikinų komanda „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ jaunių čempionato II divizione užėmė 3 vietą, su 1997 metais gimusia vaikinų komanda iškovojo vietą „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ I divizione.

S. Momkauskas įvardinamas, kaip aktyvus, entuziastingas treneris, kuris galėtų būti pavyzdys kietiems treneriams dirbantiems toliau nuo didžiųjų Lietuvos miestų.

„Smagus įvertinimas, tai skatina ir toliau domėtis naujovėmis, tobulėti, stengtis perteikti žinias savo treniruojamiems vaikinams. Tai didelis paskatinimas“, - teigė S. Momkauskas. - Manau, sulaukiau įvertinimo už savo darbą su 1996 ir 1997 metais gimusiais vaikinais. Turime 2,5 tūkstančio gyventojų, esame nedidelis miestelis, todėl mūsų pasiekimai tikrai dideli ir džiuginantys.“

Akmenės rajono sporto centre dirbantis specialistas teigia, kad stengiasi surasti priėjimą prie kiekvieno krepšininko ir atrasti stipriausias jo savybes.

„Kartais būnu griežtas, tačiau stengiuosi būti ir draugas, prieiti, perduoti žinias, esu toks viduriukas tarp griežto ir draugiško trenerio“, - sako S. Momkauskas. – Aš dar nesu toks senas treneris, neturiu to savo braižo, kurio nebegalėčiau pakeisti. Iš kiekvieno trenerio stengiuosi pasiimti kažką naujo ir perduoti krepšininkams.

Aš nesu diktatorius, kuris visus griežtai surikiuoja, vaikinams leidžiu ir improvizuoti. Stengiuosi tobulėti, atrasti vis kažką naujo ir pritaikyti savo treniruotėse. Jau vasarą imsiu naują kartą, nes mano 1996 metais gimę vaikinai baigs sporto mokyklą. Moku bendrauti ir su pačiais mažiausiais sportininkais, žinau, kaip juos atskleisti. Žinoma, norėčiau išbandyti ir asistento darbą kurioje nors jaunimo rinktinėje.“

Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ trenerė B. Jankauskienė yra ilgametė Lietuvos merginų trenerė. Patyrusi specialistė įvertinta, kaip 2014 metų „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ Jaunučių merginų čempionato nugalėtojų trenerė ir 2014 metų „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ Jaunių merginų čempionato vicečempionių trenerė. Net penkios B. Jankauskienės auklėtinės pateko į Lietuvos šešiolikmečių (U16) merginų rinktinę.

Kauno Sabonio krepšinio centro treneris D. Lubys 2014 metais buvo „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ 1996 metais gimusių vaikinų čempionato nugalėtojų treneris. D. Lubys buvo Lietuvos dvidešimtmečių (U20) vaikinų rinktinės trenerio asistentas, Jaunimo olimpinio festivalio 3x3 krepšinio varžybų čempionų treneris ir pirmasis treneris bei trys D. Lubio auklėtiniai pateko į Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) vaikinų rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)