Sauliaus Štombergo auklėtiniai vėl labai nesėkmingai pradėjo dvikovą ir pirmo kėlinio viduryje graikams leido atitrūkti 10 taškų skirtumu (6:16), tačiau jau antrame ketvirtyje pavijo savo varžovus (20:20) ir tuomet užvirė kova taškas į tašką.

Iki lemiamo kėlinio pabaigos likus žaisti 2 min. 40 sek. priekyje keturiais taškais buvo Graikijos atstovai (60:64), bet taiklūs Tado Sedekerskio ir Martyno Echodo dvitaškiai rezultatą išlygino, o šaltakraujiškas Martyno Varno metimas iš vidutinio nuotolio išvedė Lietuvos komandą į priekį – 66:64 (likus žaisti 24 sek.). Tas pats M. Varnas vėliau dar realizavo keturis baudų metimus ir užtikrino saviškių pergalę.

Nugalėtojų gretose M. Varnas ir Laurynas Beliauskas pelnė po 14, o M. Echodas pridėjo 10, Laurynas Birutis 9, o T. Sedekerskis 8 taškus.

Graikijos rinktinėje išsiskyrė: Dionysis Skoulidas 18, Vasileios Charalampopoulos 16, Georgios Papagiannis 10, Iakovos Milentigievitsas Alifieris 8 taškai.

Primename, kad pirmame mače lietuviai įtikinamai 73:50 pranoko Bosnijos ir Hercegovinos bendraamžius.

Šeštadienį mūsiškiai susitiks su kroatais, kurie vienu tašku 77:76 palaužė tuos pačius bosnius, nors po dviejų kėlinių atsilikinėjo net 29:47.

Į kitą čempionato etapą žengs trys geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)