Nors lietuviai pralaimėjo kovą po krepšiu (27 prieš 37), tačiau mažai klydo (10 prieš 21), perėmė daugiau kamuolių (14 prieš 4). Lietuviai blokavo 4 varžovų metimus, 3 kartus iš jų serbus taip baudė Lukas Kišūnas.

Rezultatyviausias Lietuvos komandoje buvo Arnas Velička, pelnęs 18 taškų, 15 pridėjo Tadas Vaičiūnas, po 12 – Vitalijus Kozys (7 atk.kam.) ir L. Kišūnas.

Lietuviai jau per pirmąjį kėlinį sukaupė dviženklę persvarą (29:15), kuri, kaip paaiškėjo vėliau, buvo pergalinga. Antrajame ketvirtyje serbai išlygino žaidimą, tačiau prasidėjus didžiajai pertraukai pranašumą išlaikė Lietuvos ekipa (41:31). Antroje mačo dalyje varžovams pavyko tik sumažinti deficitą, tačiau drausmingai žaidę lietuviai pergalės iš rankų nepaleido.

U16 vaikinų rinktinė ruošiasi Europos čempionatui, kuris rugpjūčio 6-16 dienomis vyks Kaune. Lietuvos rinktinė visas savo rungtynes žais Kauno sporto halėje. Europos čempionato kovas ji pradės B grupėje su Graikijos, Ispanijos ir Izraelio bendraamžiais.

Į Kaune vyksiantį čempionatą jau galima įsigyti bilietus per sistemą www.krepsiniobilietai.lt . Bilietas į visos dienos rungtynes Kauno sporto halėje arba Sabonio krepšinio centre kainuoja vos 3 eurus. Viso čempionato abonementas kainuoja 35 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)