Specialistas pasidžiaugė, kad jo treniruojamų auklėtinių tarpe buvo vėliau olimpine čempione tapusi Vida Šulskytė-Beselienė ir pripažino, kad bėgant metams vaikų požiūris į sportą gerokai pakito.

„Man visada buvo svarbiausia ugdyti protingą žaidėją. Daugelis neturėdavo perspektyvų tapti profesionaliais krepšininkais, tačiau stengiausi įskiepyti jiems bendrą krepšinio supratimą ir individualią techniką. Tuomet jie ir žaisdavo visai kitaip. Džiugu, kad mano treniruojamose grupėse per tiek metų atsirado ir olimpinė čempionė V. Šulskytė-Beselienė.

Matote, anksčiau vaiką suvilioti sportu būdavo paprasčiau – nebuvo daug laisvalaikio pasirinkimų, vyravo fanatizmas, entuziazmas. Dabar yra daugiau galimybių, laisvių ir jos ne visada pasitarnauja krepšiniui. Dabar vaikas turi būti pats labai motyvuotas, kas iš to, jeigu treneris ir tėveliai dėl jo stengsis, o jis neįdės pastangų? Joks talentas tada nepadės. Komandą sudaro žmonės ir kiekvienam iš jų reikia skirti individualų dėmesį.“

Kalbėdamas apie jau šeštadienį prasidedantį Europos čempionatą ir Lietuvos rinktinės galimybes Šarūnas Gedminas buvo atsargus ir neskubėjo šlovinti komandinio žaidimo.

„Jau pernai patekimas tarp 4 stipriausių pasaulio komandų prilygo stebuklui. Jeigu šiemet pavyks patekti į ketvertuką ar šešetuką – bus nuostabu. Deja, bet iš NBA grįžęs Jonas Valančiūnas kol kas nepateisina vilčių. Iš jo tikėjausi ir tikiuosi daug daugiau. Mano akimis, jis vienintelis iš šių metų rinktinės žaidėjų ateityje gali tapti aiškiai išreikštu lyderiu.

Susiduriame su individualiai stiprių žaidėjų stoka. Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis – tokių Lietuvoje pilna. Per kontrolines rungtynes daug kartų matėme, kad krepšininkai nesugeba užpulti „1 prieš 1“. Be to, mūsų aukštaūgiams sudėtingai sekasi bendradarbiauti su gynėjais. Nėra gerai, kai komandos lyderiai, sakykime keturi žaidėjai, pelno po 7-8 taškus. Reikia tokio, prieš kurį varžovai būtų priversti dvigubinti ar net trigubinti gynybą. Tada jis, pasinaudodamas savo krepšinio supratimu, galėtų sukurti progas žaisti kitiems. Aišku, labai gerai, kad turime Artūrą Milaknį, kuris gali pataikyti iš visur ir per rankas. Vis tik dabar rinktinės žaidimas yra be polėkio“, - kalbėjo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)